Haberler

CHP Milletvekili Güler'den Zabıtaya Ziyaret

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, zabıta görev ve yetkilerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Ege Belediye Zabıtalar Vakfı Başkanı Mustafa Can'ı makamında ziyaret eden Güler, akademi yıllarında zabıtalara yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde 12 yıl önce gerçekleştirilen zabıta araştırması hakkında bilgi veren Güler, "Enstitüde yaptığımız çalışmalar sonucunda, kentsel kolluk gücü olarak zabıtanın tarihini, gelişimini ve ulaştığı aşamayı ortaya çıkarmıştık. Kentsel kolluk gücü olarak zabıta yaklaşık 150 yıllık geçmişine rağmen yasal sorunlar yaşıyor" dedi.

Zabıtanın, artık büyük ölçüde kentleşmiş Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğunu söyleyen Güler, şöyle konuştu:

"Şimdiki kentlerin zabıtasındaki temel sorun AVM'cilik ve çok büyük ticari işletmeler. Zabıta sanki küçük esnafın denetçiliğine sıkıştırılmış gibi. Zabıta mevzuatında buna göre bir düzenleme yapılmadığı için zabıta hizmeti küçük esnafla sınırlandırılmış oluyor. Türkiye'de işletmelerin büyüyen ölçeklerine uygun olarak zabıta görev ve yetkilerinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Zabıta görevi yapan personel bu ihtiyacını vakıfları ve dernekleri aracılığıyla etkili bir şekilde siyasetin gündemine taşıyor."

Zabıta görev ve yetkilerinin yeniden ele alınması gerektiğine değinen Birgül Ayman Güler,  İzmir milletvekili olarak bu gerçek sorunları ve kentsel yaşamı çok rahatlatacak somut önerileri almak için buradayım" dedi.

Ege Belediye Zabıtalar Vakfı Başkanı Can ise zabıtanın görev tanımının tam olarak yapılamadığını, vakıf amacının da zabıtaların hak ve menfaatlerini korumak olduğunu ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Birgül Ayman Güler Türkiye İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title