Haberler

CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ten İlginç Eylem

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Akmeşe’de vatandaşların sorunlarını dinledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Akmeşe'de vatandaşların sorunlarını dinledi. Çiftçilerin kullandıkları mazotun fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Öğüt'ün protesto etmek için bindiği traktörü at ile çektirmeye çalışması ise başarısızlıkla sonuçlandı.

Akmeşe'de çeşitli ziyaretlerde bulunan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Akmeşe Merkez Camii'nde köylülerle birlikte cuma namazı kıldı. Cuma namazı sonrası köylülerle cami önünde toplantı yapan Öğüt, toplantı sonrasında mazot fiyatlarını protesto etmek için bindiği traktörü atla çektirmeye çalıştı. Atın sahibinin yoğun uğraşları sonucunda traktörü çekemeyeceklerini anlayan Öğüt, traktör üzerinde temsili bir görüntü verdikten sonra çiftçilerin sorunlarına dikkat çekmek için bir saman balyasını ateşe verdi. Çiftçilerden gelen şikayetleri bir rapor haline dönüştüreceğini dile getiren Öğüt, köylülere raporları hem partisine sunacağı hem de diğer illerde hazırladığı raporlarla birlikte Meclis gündemine taşıyacağının sözünü verdi.

Akmeşe Camii önündeki pazar alanında köylülere seslenen Öğüt, "Köylülerin burada çok büyük şikayet ve sorunları var. Hayvan pazarlarını kaldırmışlar. Pazar kalkınca da burada hayvancılık iyice ölmüş durumda. Buradaki köylü Ardahan'a, Kars'a gidip hayvan alıp buraya getiriyormuş. Böyle olunca oradaki köylü de zarar ediyor. Buradaki hayvan pazarının açılması lazım. Köylü artık mazot alamaz duruma geldi. Köylü kredi borcumuz var diyor. Haciz geliyor diyor. Köylü şu anda borçlarını ödeyemiyor. Bunların üstüne köylü birde mazot çok pahalı diyor. Köylüden ÖTV, KDV alıyorlar ama gemilerden almıyorlar. Gemide mazot 2 TL, burada 4,5 TL. Köylü sütü 90 kuruşa satıyor. 5 litre süt vereceksin ki 1 litre mazot alasın. Keza yem öyle, saman öyle, gübre öyle. Bunu protesto etmek amacıyla traktörüne mazot koyamayan vatandaşın traktörüne çıktım. Atla traktörü çekme mizanseni yaptık. Köylü hayvanlarına saman ve ot yediremiyorlar. Onun da protestosunu yaparak saman yaktık. Benim derdim Türkiye'nin nüfusunun 3'te 1'ini oluşturan köylümüzün kalkınması, gelişmesi ve dikkati çekmektir" diye konuştu.

Vatandaşların şikayetlerini dinleyen Ensar Öğüt, CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen'e destek olmalarını isteyerek, Sirmen'e kefil olduğunu dile getirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ensar Öğüt Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title