Haberler

CHP Milletvekili Dibek: "Avukatlarımız, Adaletin Sağlanması, Hukuksal İlişkilerin Yürütülmesinde...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Avukatlarımız, adaletin sağlanması, hukuksal ilişkilerin yürütülmesinde çok önemli hizmetleri yerine getirmektedirler" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, "Avukatlarımız, adaletin sağlanması, hukuksal ilişkilerin yürütülmesinde çok önemli hizmetleri yerine getirmektedirler" dedi.

Dibek, 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı dolayısıyla yayımladığı mesajda, hukuk devletinin yurttaşların en temel haklarından biri olan savunma hakkını güvence altına aldığını kaydetti. Savunma hakkının, adaletin sağlanmasının ve hak arama özgürlüğünün önemli koşulu olduğunu ifade eden Dibek, "Adalet kavramının yaşama geçirilebilmesi, birbirini tamamlayan sav-savunma-karar üçlemesinden oluşan yargının, baskılardan ve yönlendirmelerden etkilenmeden, bağımsız biçimde çalışabilmesine bağlıdır. Bireyleri hakları konusunda bilgilendirip, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olarak yüce bir görevi yerine getiren avukatlarımız, adaletin sağlanması, hukuksal ilişkilerin yürütülmesi, yurttaş-devlet ilişkilerinin temeline güvenin yerleştirilmesinde de çok önemli hizmetleri yerine getirmektedirler" ifadelerini kaydetti.

Türk yargısının karşı karşıya bulunduğu sorunlara çözüm aranırken, bir hukuk kurumu olarak demokrasinin ve hukuk devleti ilkesinin işlerlik kazanmasında yadsınamaz rolü bulunan baroların ve avukatların sorunları üzerinde de özenle durulmalı gerektiğini belirten Dibek,"Adaletin gecikmesini önlemeyi, hukuk sistemini daha etkin yapıya kavuşturmayı amaçlayan adımlar atılırken, meslek örgütlerinin de katkılarıyla bu yüce mesleğin temsilcilerinin sorunlarının çözümü için çaba gösterilmeli, çalışma koşul ve ortamlarının yanı sıra, özlük haklarının iyileştirilmesine öncelik verilmelidir. Kırklareli Barosunun bir üyesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaparken avukatların karşılaştığı sorunların çözümü için üzerime düşen tüm çabayı sarf ettiğimi ve etmeye devam edeceğimi, meslektaşlarımın bilmesini istiyor, bireylerin ve toplumun hakkını savunarak, saygın bir görevi yerine getiren meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" açıklamasında bulundu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Avukatlar Günü Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title