Haberler

CHP Milletvekili Çiçek: "(Ordu Millete Darbe Yapacak) Dediler 15 Temmuz Gecesi Millete Kendileri...

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, " ( Ordu millete darbe yapacak, alçaktan uçakları uçuracak, tankları yürütecek) dediler ama hepsini 15 Temmuz gecesi millete kendileri yaşattılar." dedi.

Çiçek, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, cumhuriyetin bir aydını olarak 2007'den itibaren, bu silahlı FETÖ terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef aldığını anlatmaya çalıştığını söyledi.

52 ay cezaevinde yattığını, bin 772 mektup yazarak bu örgütün gerçek yüzünü herkese anlatmaya çalıştığını belirten Çiçek, "Büyük bir kısmını ikna ettik ama yönetici durumda olanlara inandıramadık."ifadesini kullandı.

Geçmişte kendisi gibi birçok askerin de haksız suçlamalara maruz kaldığını anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"İrtica eylem planı dedikleri belgenin altına, milletin gözünün içine baka baka sahte imzamı attılar. Masum subayların, askeri öğrencilerin evlerine patlayıcı, eroin, esrar koydular. 'Ordu millete darbe yapacak, alçaktan uçakları uçuracak, tankları yürütecek' dediler ama hepsini 15 Temmuz gecesi millete kendileri yaşattılar. Bir avuç sapığın böyle bir kalkışmaya girişmesinin arkasında da dış dünya var. Batı dünyası hala bu sapıklara, cuntaya sahip çıkma yönünde irade beyanı ortaya koyuyor."

"Osman Şanal için sabahın altısında basın toplantısı yapan bakan kim?"

Darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığının, iktidarı ele geçirerek devleti ele geçirmek istediklerinin altını çizen Çiçek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu süreçte bu örgüte güç verenler var, Bülent Arınç, bir dönem partinin üçüncü adamıydı. Ferhat Sarıyaka'nın itiraflarını okuyoruz. HSYK bunu savcılıktan attığı zaman, danışmanlık teklif etmiş buna. Arınç gibi tecrübeli bir siyasetçinin, bu kişinin FETÖ ile ilişkisini bilmemesi mümkün mü? Mümkün değil, bilerek bunu yapıyor. Çukurambarı hatırlayalım. 15 Temmuz'da anlamışlar bunların silahlı terör örgütü olduğunu.

Sadullah Ergin; siyasi uzantıları bunlar, bu örgüte Türkiye'de güç veren, bunları 15 Temmuz gecesinde darbe teşebbüsüne sevk eden, bu gücü onlara veren siyasetçiler var. İlhan Cihaner'i tutuklayan savcı vardı, Osman Şanal. 5 kişilik eski HSYK, Şanal'ın yetkilerini aldı diye, sabahın altısında Adalet Bakanlığında basın toplantısı yapan Adalet Bakanı kimdi? Son ana kadar Osman Şanal tutuklanmadı. Çünkü, akrabalık ve örgütsel ilişkileri var. Adalet Bakanı'na, Bülent Arınç'a, Abdullah Gül'e, Hüseyin Çelik'e, Cumhurbaşkanına onlarca mektup yazdık, bu gerçekleri anlatmaya çalıştık."

"Abdullah Gül'ün döneminde 2 bine yakın subay atıldı"

Çiçek, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığı döneminde 2 bine yakın subayın ordudan atıldığını, tasfiye edildiğini vurgulayarak, bunun en az üç katı subayın da salınan korku, can ve aile güvenliği gibi nedenlerle istifa ettiğini, onların yerlerini örgüt elemanlarının doldurduğunu söyledi.

Kızının örgütü anlatmak için, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e gittiğini aktaran Çiçek, "Hüseyin Çelik bey, 'bunlar dini bütün insanlar, alnı secdeye gelen insanlar, bunlar imza taklit etmez, böyle sahtekarlık yapmaz, bir yanlışlık var. Babanızın durumunu tekrar incelesinler' diyordu. Eğer Türkiye'de ise şimdi sormak lazım. Meclis'i bombalayan, insanları katleden bu örgüt imza taklit eder mi etmez mi?" dedi.

Silahlı kuvvetler ile ilgili yapılan düzenlemeler hakkında da açıklamalarda bulunan Dursun Çiçek, askeri okullar kapatılarak sorunun çözülemeyeceğini belirtti. Çiçek, acele kararnamelerle ordunun yapısının değiştirilmesinin, eğitim sisteminin bozulmasının usulden yanlış olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Çiçek Bülent Arınç Osman Şanal Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title