Haberler

CHP Manisa Milletvekili Özel Açıklaması

"Çalışma Bakanı Çelik ile Enerji Bakanı Yıldız hakkında Meclis soruşturması açılmasını isteyeceğiz"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında Meclis soruşturması açılmasını isteyeceklerini belirtti.

Özel, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, üyesi olduğu Meclis Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu'nun, hazırladığı raporu değerlendirdi.

Raporun dün kendilerine ulaştığını ifade eden Özel,  muhalefet şerhi için 8 Aralık Pazartesi gününe kadar süre verildiğini söyledi. Özel, komisyon raporlarının muhalefet şerhleriyle bir bütün olduğunu dile getirerek,  "Harıl harıl muhalefet şerhi yazıyoruz. Tuğla gibi muhalefet şerhi olacak. Çok önemli eksiklikler bırakıldı. Muhalefet şerhi beklenmeden açıklanmış olması içtüzük ve anayasa açısından usulen hatalıdır" dedi.

Özel, iki bakan hakkında bir soruşturma komisyonu kurulmasını gerektirecek çok ciddi iddiaları, tespitlerinin bulunduğunu vurgulayarak, "İki bakan için soruşturma komisyonu talep edeceğimizi, soruşturma komisyonu çalışmasının sonucunda esas Soma davasının görüleceği yerin de Yüce Divan olduğunun altını çiziyorum" diye konuştu.

Bakanlar Faruk Çelik ve Taner Yıldız hakkında Meclis soruşturması açılmasını isteyeceklerini kaydeden Özel, iki bakanın,   komisyonda ifadelerinin alınmasını ve ardından Meclis'in takdiriyle Yüce Divan'da yargılanmasını talep edeceklerini vurguladı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Taner Yıldız Faruk Çelik Recep Özel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title