Haberler

CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Genel Sağlık İş Sendikası temsilcilerinin, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili ilettiği talepler konusunda kanun teklifi hazırlayarak, Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Genel Sağlık İş Sendikası temsilcilerinin, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili ilettiği talepler konusunda kanun teklifi hazırlayarak, Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Biçer, partisinin bazı milletvekilleri ve Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Genel Sağlık İş Sendikası yöneticileri ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Son 14 yılda sağlık emekçilerinin, emeğinin karşılık bulmasının daha da zorlaştığını belirten Biçer, "Hastalara müşteri gözüyle bakılması, hekimlerin, sağlık çalışanlarının uğradığı baskı, şiddet ve insanlık dışı çalışma koşulları, sömürü düzeni, sağlık çalışanlarının sağlığının her geçen gün biraz daha bozulmasına neden oluyor." dedi.

Sağlıklı bir toplumun ancak sağlıklı bir sağlık hizmetiyle mümkün olabileceğini aktaran Biçer, bu hizmetin de ancak mutlu ve istekli sağlık emekçileriyle verilebileceğini vurguladı. Biçer, Genel Sağlık İş Sendikası temsilcilerinin, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili ilettiği talepler konusunda kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Genel Sağlık İş Sendikasının talepleri

Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, kanun teklifinde yer alan talepleri aktararak, riskli birimlerin tümünde ve sterilizasyon ünitelerinde görev yapan personele, nöbet ücretlerinin artırımlı ak ödenmesi gerektiğini belirtti.

Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarında olduğu gibi çok önemli görev ifa eden sağlık çalışanlarının da fiili hizmet süresi zammından yıl başına 90 gün olarak faydalanmasını isteyen Bacaksız, bu hakkın sağlık çalışanlarının tümünü kapsayarak uygulanmasını talep etti.

Bacaksız, "Sağlık hizmetini tüm sağlıkçılar gibi özveriyle yapan ancak kadrosuz ve iş güvencesiz olarak çalışan vekil ebe ve kamu dışından istihdam edilen, sözleşmeli olarak görev yapan tüm sağlıkçılara, tıpkı Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapanlara verildiği gibi kadro verilmesini, döner sermaye ek ödemelerinin tüm sağlık çalışanlarının emekliliğine yansımasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Tur Yıldız Biçer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title