Haberler

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Açıklaması

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sarp Kuray'ın tek başına anayasal düzeni değiştirerek örgüt kurmakla suçlandığını belirterek, "Yeniden yargılama olmaması gereken bir uygulama ama Sarp Kuray'ın davasında yeniden yargılama da kar etmedi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Manisa Milletvekili Özgür Özel, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte Meclis'te, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, 'Yasadışı 16 Haziran Örgütü'nü kurup yönettiği' gerekçesiyle mahkum olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) ihlal kararı sonrası yeniden yargılanarak tekrar müebbet hapse çarptırılan Sarp Kuray'ın cezasını onamasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Sarp Kuray'ın eşi oyuncu Nur Sürer de katıldı. Ağbaba, Sarp Kuray'ın tek başına anayasal düzeni değiştirerek örgüt kurmakla suçlandığını belirterek, "Yeniden yargılama olmaması gereken bir uygulama ama Sarp Kuray'ın davasında yeniden yargılama da kar etmedi" ifadelerini kullandı.

"Devleti tek bir kişinin, Sarp Kuray'ın yıkacağına mahkeme karar veriyor" diyen Ağbaba, "Yargı sürecinde beyanlar değiştiriliyor ama dikkate alınmıyor, tanıklar yüzleştirilmiyor. 3 tanık var, 2 tanesi halen bulunamıyor. Sarp Kuray bir örgüt lideri olarak mahkum ediliyor" şeklinde konuştu.

Sarp Kuray'ın eşi Nur Sürer, "21 yıldır yargılanıyor. Sarp'ın sadece arkadaşları ve ailesi vardı" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veli Ağbaba Sarp Kuray Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title