Haberler

CHP'lilerin Yürüyüşüne Polis İzin Vermedi

Eskişehir'de Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen CHP'liler ile Emek ve Demokrasi Güçleri üyelerine, polis izin vermedi.

Eskişehir'de Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen CHP'liler ile Emek ve Demokrasi Güçleri üyelerine, polis izin vermedi.

Aralarında CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel ve CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda toplandı. Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto etmek amacıyla Üniversite Caddesi Espark Alışveriş merkezi önüne kadar yürümek isteyen kalabalığın önü TOMA'lı çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile CHP İl Başkanı Sinan Özkar polis müdürleri ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından CHP İl Başkanı Sinan Özkar çevik kuvvet polislerinin yakında basın açıklamasını okudu. Özkar şöyle dedi:

"Ankara'da meydana gelen menfur saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Saldırıyı yapanları ve sebep olanları lanetliyorum. Ülkemiz derin bir kaosun içine sürüklenmiştir. Hiçbir yurttaşımızın can güvenliği kalmamıştır. Ülkeyi bu kaosun içine sürükleyen hükümet derhal istifa etmelidir."

Sinan Özkar konuşmasını sürdürürken Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri slogan atarak gruptan ayrıldı. Özkar'ın basın açıklamasından sonra CHP'liler dağıldı. Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri de yaklaşık 50 metre ters istikamete doğru yürüdükten sonra burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını ÖDP İl Başkanı Hüseyin Öztürk okudu. Basın açıklamasının ardından buradaki kalabalık da dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Okan Yüksel Eskişehir Porsuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title