Haberler

CHP'lilerden Serap Eser İçin Suç Duyurusu

Taksim'de toplanan CHP’liler, 2009 yılında İETT otobüsüne yapılan molotof kokteylli saldırıda hayatını kaybeden Serap Eser için eylem yaptı.

CHP Gençlik Kolları Teşkilatı üyesi bir grup, İstiklal Caddesi’nde toplanarak, 2009 yılında İETT otobüsüne yapılan molotof kokteylli saldırıda yaralanarak hayatını kaybeden lise öğrencisi Serap Eser için eylem yaptı. Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in de bulunduğu grup, sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na yürüyüşe geçti. Grup, 'Gezi' olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan ve Serap Eser’in fotoğraflarını taşıdı. Polis bölgede yoğun güvenlik önlemi alırken, grup dev pankart açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, grup adına bir basın açıklaması yaptı.

Yıldız, suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Gençlik örgütümüz Serap Eser ile ilgili yani Serap Eser ile ilgili derken dönemin İçişleri Bakanı, ‘O gün bombayı atan kişi MİT görevlisiydi’ diyor. Konunun aydınlatılması, savcının derhal harekete geçmesi adına bir siyasi süreç başlattık. Pazartesi günü de Çağlayan Adliyesi’nde gerekli hukuki işlemler için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Sezgin Tanrıkulu ise, “Burada Türkiye’nin bütün çocuklarına, bütün ezilenlerine ve bütün faili meçhul cinayetlerinin mağdurlarına sahip çıktınız. Sizleri kutluyorum. Ölen çocukların kimliği yok, dini yok, dili yok. Hepsi çocuk. Tam 241 çocuk son üç yılda yaşamını yetirdi” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu Galatasaray Lisesi önünde eylem yapan tekstil işçilerinin yanına giderek destek verdi. Gürsel Tekin eylemcilere karanfil verdi.

Grup, yapılan açıklamaların ardından sessizce ayrıldı. 

İLYAS KAÇAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Galatasaray Meydanı İstiklal Caddesi Gürsel Tekin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title