Haberler

Kılıçdaroğlu: Helal Süt Emmiş Bir Savcı Arıyorum

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Helal süt emmiş, ülkesini seven yürekli bir savcı arıyorum." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Helal süt emmiş, ülkesini seven yürekli bir savcı arıyorum" dedi.

Ankara'dan özel bir uçakla Tokat'a gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, havalimanında partililer tarafından karşılandı. Konvoyla miting alanına doğru yola çıkan Kılıçdaroğlu, yolda sevgi gösterilerinde bulunan partililerle seçim otobüsünü durdurarak kucaklaştı. Partililerin davetini kırmayan Kılıçdaroğlu, Emirseyit beldesine geçti. Burada Kılıçdaroğlu için partililer tarafından kurban kesildi. Daha sonra miting alanına geçen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran partililere seslendi. "Başbakan Kemal" sloganları ile kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, "Hiç endişeniz olmasın halkıma güveniyorum. Bu milletin irfanına, ahlakına güveniyorum. İnşallah o da olacak, Tokat'a bir kez de başbakan olarak geleceğim" diye konuştu.

Konuşmasında tren kazası ve Niğde'deki saldırıya da değinen Kılıçdaroğlu, "Sevgili Tokatlılar acı bir olay yaşadık, tren kazasında 10 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bugün sabahta acı bir başka acı olay yaşadık, 3 güvenlik görevlimiz şehit edildi. Şehitlerimize, tren kazasında hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimiz için söylüyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin yanındayız. Onlar bizim onurumuzdur. Sonuna kadar onları anacağız. Bu bizim sözümüzdür" şeklinde konuştu.

"ÜLKESİNİ SEVEN YÜREKLİ BİR SAVCI ARIYORUM"

Konuşmasında ses kayıtlarına değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak her kuruşun hesabını millete vereceklerini belirterek, "Namuslu siyaset yapıyorsan her kuruşun hesabını vereceksin. Dün TBMM'de fezlekelerin görüşülmesi vardı. 4 bakanla ilgili fezleke geliyor. 4 bakanın fezlekesi geldi. Onun için helal süt emmiş, ülkesini seven yürekli bir savcı arıyorum. O savcı çıkacak mı? Herhalde çıkacaktır, inatla bekliyoruz. 4 bakanın fezlekesi geldi. Şimdi önümüzde seçimler var. Meclis'te olacak soruşturma komisyonu kurulacak. Dedik ki 'bu fezlekeleri açıklayın ne var içinde?' Çünkü milletvekili neye göre el kaldıracak. Olayı bilmeden nasıl 'soruşturma açılsın' diyecek. Açıklamadılar, gizlediler" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CHP Tokat Belediye Başkan Adayı Hadiye Ardahanlı ve diğer belediye başkan adayları ile halkı selamladıktan sonra Sivas'a geçti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Tokat Politika Güncel Haberler

title