Haberler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Mersin'de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "30 Mart'ta sandığa ellerinizi vicdanlarınıza koyarak gidin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "30 Mart'ta sandığa ellerinizi vicdanlarınıza koyarak gidin" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimi kapsamında Mersin'de partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Mersin'in Silifke ve Erdemli ilçelerinde, seçim otobüsüyle kent turu attıktan sonra Mersin'e gelen Kılıçdaroğlu, Mezitli ilçesinden kente giriş yaptı. Mezitli Belediyesi önünde halkın yolu kapatarak seçim otobüsünün önünü kesmesi üzerine Kılıçdaroğlu, CHP Mersin Milletvekilleri, CHP'nin Mersin Adayı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin'den aday gösterdiği belediye başkan adayları ile birlikte otobüsün üzerine çıkarak, halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra konvoy eşliğinde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki miting alanına ulaştı.

Miting alanında vatandaşların coşkuyla karşıladığı Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte alanda toplanan kalabalığı selamladı. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganı atan kalabalığa, "Olacak inşallah, güzel Türkiye'yi, büyük Türkiye'yi, gönderinde al bayrağın dalgalandığı onurlu Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz inşallah" diye yanıt verdi.

Hayatının her aşamasında halka hizmet etmeye çalıştığını, siyasete girdiğinde tek amacının, güzel Türkiye'yi yeniden inşa etmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde mazotu üretici için 1,5 lira yapacağına söz verdi. Konuşmasının çok büyük bölümünü 17 Aralık operasyonuna ayıran Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ta cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonun yapıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan ile AK Parti'ye oy verenleri aynı kefeye koymadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Mersin'in, Türkiye'nin vicdanına, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygıdeğer yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum, sizler demokrasinin gereği olarak inandığınız bir partiye gidip oy verdiniz ve 'bunlar gelecek yolsuzluk, hırsızlık, yasaklar bitecek' dediniz. Ama 17 Aralık günü bunların maskeleri indi ve sizi kandırdıklarını, Türkiye'yi kandırdıklarını bütün dünya gördü. Size yalan söylediler, sizi kandırdılar. Sizi kandıran bir partinin liderine hala oy verecek misiniz? Halkı kandırana oy verilmez."

Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı sahneye davet eden Kılıçdaroğlu, "Macit Özcan'ı size, sizi de Allah'a emanet ediyorum" diyerek, diğer adaylarla birlikte kalabalığı selamladı ve 30 Mart seçimlerinde destek istedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Macit Özcan Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title