Haberler

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Herkes Temiz Türkiye'yi Özlemiş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi için "yandaş" değil "vatandaş" olduğunu belirterek, "Bütün Anadolu ayakta, bir hareket var. Herkes temiz Türkiye'yi özlemiş, herkes bir şeyler yapmak istiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi için "yandaş" değil "vatandaş" olduğunu belirterek, "Bütün Anadolu ayakta, bir hareket var. Herkes temiz Türkiye'yi özlemiş, herkes bir şeyler yapmak istiyor. "Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlardan, Türkiye'yi nasıl kurtarırız?' diye bir arayış içinde. Yeri belli, adres belli, altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisi, herkesi kucaklayan" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Tuzla'da düzenlediği mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, alandakilerin "Başbakan Kemal" sloganları üzerine, "Önce şu yerel seçimleri halledelim, ondan sonra sıra başbakanlığa da gelecek. Sözüm söz. Ahdim var. Siz oy verdiğiniz sürece bütün kapıları açacağız" dedi.

Kendisini dinleyen vatandaşlara, geçmişte CHP'ye oy vermeyen bir kişiyle beraber sandığa gitmesini ve yolsuzluk soruşturmasına konu olan şeyleri ona anlatmasını isteyen Kılıçdaroğlu, geçmişte AK Parti'ye oy veren yurttaşlara sesledi. Kılıçdaroğlu, "Ama ortak bir payda yaratmak zorundayız. Ortak payda ahlaktır. Ahlakın üzerine ortak paydayı genişletmek ve beraber olmak zorundayız. Ahlak bütün inançların ortak paydasıdır. Herkesin bunu bilmesini isterim. O yurttaşlarıma şunu söyleyin; "madem ki ahlaklı bir Türkiye istiyoruz, o zaman siyasette de ahlak olmasını istiyoruz.' Halkı soyan yönetici olmaz, halkın cebine elini uzatan siyasetçi olmaz. Eğer siyasetçi zenginleşiyorsa görev yaparken, bilin ki halk fakirleşir. Onun için söylüyorum ve size söz veriyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında biz zenginleşmeyeceğiz, halk zenginleşecek. Zenginliği size vereceğiz" diye konuştu.

-"ÜLKEYİ HIRSIZA TESLİM ETMEYELİM"-

AK Parti'ye oy veren vatandaşlara seslenmeyi sürdüren Kılıçdaroğlu, bir, esnafsan dükkanını hırsıza teslim etmeyeceğini, evini hırsıza teslim etmeyeceğini belirterek, "Ülkeyi hırsıza teslim etmeyelim. Ülkeyi hırsıza teslim etmeyeceğiz. Bunun mücadelesini yapacağız. Eğer evimi teslim etmiyorsam, dükkanımı teslim etmiyorsam, ülkemi de teslim etmem. O nedenle temiz siyaset, o nedenle ahlaklı siyaset çok önemlidir" diye konuştu.

Ahlakı erdemli kılanın adalet olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Adalet toplumun vicdanıdır, bunun üzerinde yükselir. Bir filozofun dediği gibi; adalet kutup yıldızı gibidir, yerinde sabit durur. Bütün kainat onun etrafında döner. Türkiye çok güzel bir ülke. Elbirliği ile büyüttük, elbirliği ile demokrasimizi geliştirdik, ama bugün geldiğimiz nokta iç açıcı nokta değil. Bugün eğer biz daha güzel bir Türkiye inşa edeceksek, bana da görev düşüyor, her yurttaşıma da görev düşüyor. Size de yani görev düşüyor. Beraber sandığa gideceğiz, el ele, kol kola, omuz omuza, bir demokrasi şöleni içinde gideceğiz, yerelde halkın iktidarını kuracağız" diye konuştu.

-"HERKES TEMİZ TÜRKİYE'Yİ ÖZLEMİŞ"-

Kadının başörtüsü üzerinde siyaset yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, " Tuzla'dan söylüyorum, bütün İstanbul, bütün Türkiye duysun; ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün kadınların, bütün hanımların, bütün annelerin ellerinden öpüyorum, onların tamamının benim başımın üzerinde yeri var" ifadelerini kullandı.

Bu sırada alandaki vatandaşlara "Gandi Kemal" diye sloganlara atarken, Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül ve Tuzla Belediye Başkan Adayı Cemil Ekşi'nin kendisine oy verenler ile oy vermeyenler arasında ayrı gayrılık yapmayacağını belirtti. Kendisi için yandaş değil vatandaş olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün Anadolu ayakta, bir hareket var. Herkes temiz Türkiye'yi özlemiş, herkes bir şeyler yapmak istiyor. 'Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlardan, Türkiye'yi nasıl kurtarırız?' diye bir arayış içinde. Yeri belli, adres belli, altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisi, herkesi kucaklayan" diye konuştu.

Alandakilere şehir dışından gelen olup olmadığını soran Kılıçdaroğlu, "Siz o zaman korsan bir gösteri yapıyorsunuz. O zaman iş anlaşıldı, sizi Silivri'ye göndereceğiz" dedi.

İstanbul'un dünyanın en güzel kenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un sorunları var. Sorunlar aşılır, çalışkan olursak, her sorunu aşarız" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title