Haberler

CHP'li Yüksel: "Devlet, Gazi ve Şehit Yakınlarına Onurlu Yaşam Sunmalı"

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Alaattin Yüksel, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921'de "Mareşal" rütbesi ile "Gazilik" unvanı verilişinin 93. Yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, "İşgal altındaki Anadolu topraklarının emperyalizme karşı mücadelesi şehit ve gazilerimizin başarısıdır." diyen Yüksel, devletin şehit yakınları ve gazilere insan onuruna yakışır yaşam koşulları sunması gerektiğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Yüksel, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"19 Eylül Gaziler Günü, bizlere ulusal kahramanlarımıza karşı vefa borcu ve şükranlarımızı sunma olanağı veriyor. İşgal altındaki Anadolu topraklarının emperyalizme karşı mücadelesi, Şehit ve Gazilerimizin başarısıdır. Bu onurlu mücadelenin önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Tam bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk ilke ve devrimlerinin gerçek savaşçıları olan gazilerimizin başarı ve fedakarlıkları yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Şehit yakınları ve gazilerimize, saygın kişiliklerine ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları sunmak, sosyal devlet olmanın bir gereğidir ve toplumsal olarak borcumuzdur. Ekonomik ve sosyal yönden yaşam standartlarının geliştirilmesi, sosyal adaletin bir gereği olarak, şehit yakınları ve gazilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması hem kamu vicdanı hem de ortaya çıkması muhtemel sosyal sorunların önüne geçilebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Sakarya Meydan Savaşı'nın kazanılması sonrasında, Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921'de "Mareşal" rütbesi ile "Gazi" ünvanı verilişinin 93. yıldönümünü kutluyor, tam bağımsız özgür bir Türkiye için, uğruna canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Yüksel Eylül İzmir Yerel Haberler

title