Haberler

CHP'li Yüksel Açıklaması

"(Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesi) Orada görev yapmış komutanlarla konuştum. Oraya nasıl girildiği soru işaretleriyle dolu"

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Türk Bayrağı'nın indirildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nda görev yapmış komutanlarla konuştuğunu belirterek, "Oraya nasıl girildiği soru işaretleriyle dolu" dedi.

Yüksel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Kanunu'na göre, kapatılan belde ve köylerle il özel idaresi mallarının tasfiyesi ve devri konusunda illerde komisyonlar kurulduğunu anlattı. Malların, komisyon kararıyla ilgisine göre bakanlık, belediye ya da ilçe belediyesine devredilmesi gerektiğini ifade eden Yüksel, İzmir'de durumun böyle olmadığını söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın, komisyona ilgili kurumların daire müdürlerini atadığını, yasada doğal üye olarak gösterilen belediye başkanlarını komisyona kabul etmediğini belirten Yüksel, İl Özel İdaresi'nin tüm mallarının Hazine'ye devredildiğini kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, bu devir kararına yaptığı itirazın dikkate alınmadığını ifade eden Yüksel, "Başbakan Erdoğan, Soma faciası için İzmir'e geldiğinde, 'Aziz Kocaoğlu dava açsa da bu malları alamaz' demişti. Anlaşılıyor ki Vali'ye talimat vermiş" dedi.

Yüksel, İzmir'in CHP'li 13 milletvekili olarak durumu protesto edeceklerini, gerekirse valiliğin önünde çadır kuracaklarını belirterek, "Bu haksızlık giderilene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki bayrak indirme eylemine ilişkin görüşü de sorulan Yüksel, bayrağın Türk milletinin en önemli sembolü olduğunu vurguladı.

Bayraklara herkesin saygı göstermesi gerektiğini dile getiren Yüksel, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve arkadaşlarının, bayrağın ortak değer olduğuna ilişkin açıklamalarını önemli bulduğunu söyledi.

Yüksel, bayrak indirme olayıyla ilgili olarak da "Orada görev yapmış komutanlarla konuştum. Oraya nasıl girildiği soru işaretleriyle dolu" dedi.

Terörün hortlamasını, yeniden şehitler verilmesini ve insanların ölmesini asla istemediklerini vurgulayan Yüksel "Provokatif eylemleri önleyecek olan hükümettir. Yapılanlara, başkaları görevdeymiş gibi tepki gösteriyorlar" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

alaattin yüksel Aziz Kocaoğlu diyarbakır izmir Politika Güncel Haberler

title