Haberler

CHP'li Yılmaz'dan Dersim Özrüne Sert Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Sezgin Tanrıkulu’nun CHP adına Dersim olayları nedeniyle özür dilemeye hakkı olmadığını ifade ederek, Tanrıkulu’nun CHP’nin içinde HDP temsilcisi gibi davrandığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Sezgin Tanrıkulu'nun CHP adına Dersim olayları nedeniyle özür dilemeye hakkı olmadığını ifade ederek, Tanrıkulu'nun CHP'nin içinde HDP temsilcisi gibi davrandığını söyledi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bir televizyon kanalında Dersim olayları nedeniyle özür dileyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nu sert bir dille eleştirdi. Sezgin Tanrıkulu'nun CHP adına böyle bir özrü dilemeye haddi olmadığını belirten Yılmaz, özrün bir anlamı olmadığını kaydetti. Dersim olayları nedeniyle özür dilemesi gerekenin CHP değil, emperyalizmle işbirliği yapanlar ve emperyalistler olduğunu ifade eden Yılmaz, "Sezgin Tanrıkulu'nun CHP adına böylesi bir özrü dilemeye hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Sezgin Tanrıkulu CHP'de bir HDP temsilcisi gibi davranmaktadır. O nedenle öyle bir özrün bir anlamı yoktur. Ben CHP'liyim, emektarıyım CHP'nin. Ben CHP'ye arkadaşlarımla beraber emek verdim. CHP'de bize emek verdi. Bu parti bizim yuvamızdır, bu partiden ayrılmayı asla düşünmem. Hata yapanlar, yanlış yapanlar olabilir. Bunlar zaman içinde ya yanlışlarını anlayacaklardır ya da bu partinin ilkelerine uymadıkları için bu partiden gideceklerdir" dedi.

"PKK'NIN ÖLDÜRDÜĞÜ İNSANLAR İÇİN ÖZÜR DUYMADIK"

Dersim olayları üzerinden Atatürk'e, Cumhuriyete ve CHP'ye saldırıların yoğunlaştığını söyleyen Yılmaz, bu saldırıları kınadığını ifade etti. HDP'nin de Dersim'de isyan yokken katliam ve soykırım yapıldığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin katliamı tanıması ve tazminat ödemesi gerektiği yönünde açıklamalar yaptığını kaydeden Yılmaz, "PKK tarafından öldürülen binlerce insan vardır. Bu binlerce insan ile ilgili en ufak bir özürlerini duymadık. Daha geçtiğimiz ay 40'ın üzerinde insan katledilmiş, PKK'nın gençlik yapılanması tarafından yapıldığı çok açıkça söylenmiştir. Bu konuda da herhangi bir kınamalarını ve özürlerini duymadık. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı terör eylemleriyle isyana kalkışan PKK ile o dönemdeki Seyit Rıza'nın başkanlığında yürütülen bu isyanın aynı şey olduğunu görüyoruz. O zaman buradan soruyorum, Sayın Davutoğlu, PKK tarafından yürütülen bu isyan ve terör eylemlerine karşı da PKK'dan özür mü dileyeceksiniz?" diye konuştu.

Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından partide yeni istifaların olacağını sanmadığını belirten Yılmaz, "CHP'nin ilkelerine uymayan, CHP'nin tüzüğüne ve kuruluş felsefesine aykırı davrananların zaman içinde ya partinin ilkelerine uyacaklarını ya da bu partiden kendiliğinden ayrılacaklarını düşünüyorum. Ama Emine Ülker Tarhan için öyle bir şey söyleyemeyiz. Emine Ülker Tarhan CHP'nin kuruluş felsefesine, ilkelerine sonuna kadar bağlı bir arkadaştır. Geri dönmesi için ben çaba da sarf ettim. Emine Hanım parti içinde yaşanan bu tartışmalardan çok yıprandığını ve ayrılmayı düşündüğünü söyledi. CHP'de bir kırılmaya yol açacağını sanmıyorum, yeni istifaların geleceğini de düşünmüyorum" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Dilek Akagün Yılmaz Dersim Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title