Haberler

CHP'li Yarkadaş: Bu Ülkenin Çocuklarını İstismarcı ve Tecavüzcülere Bırakmayacağız

Mit'in helikopteriyle bir PKK'lıyı aldık, Oslo'ya götürdük. Orada Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yöneticileriyle buluşturduk. Sonrasında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın helikopteriyle PKK'lıyı Kandil'e getirdik.

Mit'in helikopteriyle bir PKK'lıyı aldık, Oslo'ya götürdük. Orada Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yöneticileriyle buluşturduk. Sonrasında Milli İstihbarat Teşkilatı'nın helikopteriyle PKK'lıyı Kandil'e getirdik. 2 sene boyunca ben bu görüşmelere katıldım- diyor. Iraklı siyasetçi Pencewini -Milli İstihbarat Teşkilatı'nın binasına gittiğimde, PKK ile yapılacak olan pazarlığın nasıl olacağını konuştuk- diyor ve -bu sırada Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan da bizi canlı yayında kameralardan izliyordu- diyor. 'Eğer yol kazasına uğramasaydık Abdullah Öcalan'ı, İmralı'dan çıkartıp Urfa'nın bir köyüne götürülecek tıpkı Mandela gibi. Gazeteciler, siyasetçiler, sanatçılarla buluşturacaktır' diyor. -PKK'nın 70 yöneticisine maaş verecektik- diyor. Ben bunları Meclis kürsüsünden İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yüzüne bakarak anlattım. Onurunuzla istifa etmek için daha kaç kişinin ölmesini bekliyorsunuz diye sordum. Çünkü PKK ile terör örgütü ile nasıl bir işbirliği içine girdiklerini artık dünya alem biliyor. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gerçeği unutturmak, siyasi günahlarının üzerine bir sünger çekmek ve olası referandum öncesi topluma mesaj vermek için 'biz Dolmabahçe'de mutabakat yapmadık' diyor. Siz belki Dolmabahçe'de mutabakat yapmadınız ama siz Kandil'de, siz İmralı'da terör örgütüyle mutabakat yaptınız" şeklinde konuştu.

Yarkadaş, konuşmasının devamında "Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine bu ülkedeki valileri görevden aldınız, Öcalan istedi diye bankalardan resmi kamu kurumlardan, belediyelerden Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldırdınız" dedi.

DOKUNULMAZLIKLAR

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da değerlendirme yapan Barış Yarkadaş, "PKK ile yaptıkları iş birliğini unutturmak ve özellikle referandum sürecine sokmak istedikleri Türkiye'de kendi günahlarını unutturmak için dokunulmazlıkları kaldırmaya, milletvekillerini dokunulmazlıklarını kaldırılmasıyla korkutmaya çalışıyorlar. Çok şükür bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok. Benim beş adet fezlekem var o fezlekelerde ne hırsızlık yazıyor ne de arsızlık yazıyor. Çok şükür kamunun mallarını yağmalamadık, kamunun mallarını çalmadık, ihaleye fesat karıştırmadık, yüz kızartıcı hiçbir şey yapmadık. Erdoğan'ı eleştirdik, fezleke göndermişler; Egemen Bağış'ı eleştirdik fezleke göndermişler; İnsan haklarına sahip çıktık fezleke göndermişler. Bizim bu konuda kaygımız da, korkumuz da yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendine güveniyorsa gelsin Cumhurbaşkanı'nın da yargılanacağı, bakanların, Başbakan'ın da yargılanacağı bir düzen kuralım" ifadelerini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan Barış Yarkadaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title