Haberler

CHP'li Yarkadaş 10 Yaşındaki Çocuk Tacize Uğrasa Bile Bunu Anlamaz

CHP'li Yarkadaş 10 yaşındaki çocuk tacize uğrasa bile bunu anlamaz

CHP'li Barış Yarkadaş, Meclis'te tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili 30 yaşındaki bir adam 12 yaşındaki çocukla cinsel ilişkiye girmişse buna cinsel ilişki değil tecavüz denir. 10 yaşındaki bir çocuk tacize uğrasa bile bunu anlayamaz. O yüzden gelin tacizcileri tecavüzcüleri temize çıkaracak bu önergeden vazgeçin dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergenin son anda maddelerin arasına eklendiğini; CHP'nin fark etmesi sonucu, tasarının tamamı üzerinde oylama yapılmasının salı gününe ertelendiğini söyledi.

TECAVÜZCÜLERİ TEMİZE ÇIKARACAK ÖNERGEDEN VAZGEÇİN

Adıyaman'da 13 kamu görevlisi ve bir müstahdem tarafından tacize uğraya 74 çocuğun durumunu ve tecavüzcüsüyle evlendirilmek istenen çocukların dramını anlatmak için Başbakan Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya mektup yazdığını belirten CHP'li Yarkadaş, şöyle konuştu Dün gece getirdikleri önergeyi geri çekme çağrısı yaptım. Bu önerge çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmesi anlamına geliyor. Bu çocuklarla verilen ikinci bir cezadır. Adalet Bakanına şunu sormak gerekiyor 12-13 yaşında zorla evlendirilen çocuk tecavüze uğramış sayılmıyor mu AKP ne yapmaya çalışıyor Tecavüzcüleri, istismarcıları cezaevinden çıkararak neyi amaçlıyor Sayın bakan 12-13 yaşında bir çocuğun evliliği söz konusu olamaz. 30 yaşındaki bir adam 12 yaşındaki çocukla cinsel ilişkiye girmişse buna cinsel ilişki değil tecavüz denir. 10 yaşındaki bir çocuk tacize uğrasa bile bunu anlayamaz O yüzden gelin tacizcileri tecavüzcüleri temize çıkaracak bu önergeden vazgeçin. Yolladığımız mektup da önergenin geri çekilmesini istedik. Adıyaman Gerger'deki taciz olayının ayrıntılarını anlattık

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barış Yarkadaş Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title