Haberler

CHP'li Vekiller, Geri Gönderme Merkezinde İncelemede Bulundu

TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyesi olan CHP’li milletvekilleri Özcan Purçu ve Nurettin Demir, Erzurum’un Aşkale ilçesinde bulunan Geri Gönderme Merkezi’ni ziyaret etti.

TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyesi olan CHP'li milletvekilleri Özcan Purçu ve Nurettin Demir, Erzurum'un Aşkale ilçesinde bulunan Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret etti.

Erzurum'a gelen CHP'li vekiller ilk olarak İl Teşkilatını ziyaret ettiler. CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu'yla görüşen TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyesi milletvekilleri Özcan Purçu ve Nurettin Demir, daha sonra Aşkale ilçesine geçerek Geri Gönderme Merkezi'nde incelemelerde bulundular.

İnceleme sonrası açıklama yapan vekiller, gördükleri iyi, kötü her şeyi mecliste dile getireceklerini belirttiler.

Türkiye'de mülteci sorununun yaşandığını ifade eden Purçu, "Maalesef mülteci sorunu yaşanıyor. Tabi az sayıda da mülteci girişi yapılmadı Türkiye'de. 3,5 milyon 4 milyon arasında bir mülteci sayısı var. Pakistan'dan tutun Afganistan'a kadar Suriye, Irak'a İran'a kadar. Dolayısıyla politikamızı da ona göre yapmamız gerekiyor. Bugün Aşkale'deki geri gönderme merkezini ziyaret ettik. Artılarıyla eksilerle raporumuzu düzenleyeceğiz. Burada ki gördüklerimizi mecliste dile getirmeye çalışacağız" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nurettin Demir Özcan Purçu Erzurum Aşkale Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title