Haberler

CHP'li Vekilden Başbakan Yıldırım'a Ketendere Yangınıyla İlgili Soru Önergesi

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'nın Mudanya ilçesindeki RO-RO iskelesi yapılması istenen Ketendere bölgesinde dün gece çıkan yangının şüphe uyandırdığını iddia ederek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu. Kayışoğlu, "Yağmurlu bir günün ardından gece vakti çıkan yangının nedeni ortaya çıkarılamazsa bu şüphe o bölgeye RO-RO iskelesi yapmak isteyenleri zan altında bırakabilir" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, dün gece Mudanya Ketendere'de çıkan yangını Meclis'e taşıdı. Kayışoğlu, yağmur ertesinde yaklaşık 300 dönüm arazinin yanmasının şüphe uyandırdığına dikkat çekti. Söz konusu bölgeye Ro-Ro iskelesi yapılmak istendiğine dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Sivil toplum örgütleri, çevreciler, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yer alan muhalefet partilerine mensup meclis üyelerinin karşı çıktığı bir projenin yapılacağı alanda yangın çıkması doğal olarak şüphe uyandırıyor. Hepimiz biliyoruz ki İstanbul'un trafiğini hafifletmek için Mudanya, dolayısıyla Bursa bir arka bahçe gibi muamele görüyor. Ketendere gibi tarihi niteliği olan bir bölgenin hedef seçilmesi ve yargıya taşınan bir kararın hemen ardından yağmur ertesinde hem de gece meydana gelmiş olması iyi irdelenmesi gereken bir durum arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'u kamyon ve TIR trafiğinden kurtarmayı amaçlayan proje için önce Gemlik'in gündeme geldiğini, artan tepkiler sonrasında soğumaya bırakılan projenin yeniden ama bu kez Bursa'nın bir başka ilçesi üzerinden devreye sokulmasını doğru bulmuyoruz" diyen Kayışoğlu şunları kaydetti:

"Bursa'nın sahibi ne İstanbul'un karar vericileridir ne de Bursa'da onların destekleyicileridir. Bursa, Bursa'da yaşayanlarla bu topraklara hayatını adayan insanlarındır. Onların fikirleri alınmadan doğanın, tarihin rant uğruna birilerine peşkeş çekilmesine gönlümüz razı olmaz. Bu tip kararlar gayrimeşrudur. Bu nedenle Kentedere'de bir gece vakti yangın ihtimalinin olmadığı bir havada çıkan yangını manidar buluyoruz. Eğer yangının nedeni soru işaretleri arkasında bırakmadan kamuoyunu tatmin edecek şekilde ortaya çıkarılmazsa, oraya Ro-Ro iskelesi yapmak isteyen zan altında kalacaktır. Böyle bir durumun oluşmaması için bu yangının nedeni "amasız" bir şekilde ortaya çıkarılmalıdır."

CHP Bursa Milletvekili Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde ise şu ifadelere yer verdi:

"Yaz mevsiminin bittiği, sonbaharın başladığı bir süreçte yargıya taşınan bir bölgede 300 dönüme yakın bir arazinin gece vakti yanması şüphe oluşturmuyor mu?, Yağmurlu bir günün ertesinde 300 dönüme yakın bir arazinin yok olmasından sonra yangının söndürülebilmiş olmasında bir ihmal söz konusu mudur?, Yangında kaybedilen 300 dönüm arazinin Ro-Ro iskelesi yapılacak alanda meydana gelmiş olması bir sabotajın sonucu mudur?" - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Binali Yıldırım Mudanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title