Haberler

CHP'li Vekilden Af Önerisine Tepki

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Genel Af Önerisine CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'dan Tepki Geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af önerisine partisinden tepki geldi. "Öcalan'ı, teröristi affedeni bu millet affetmez" diyen CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "Af konusunda toplumsal mutabakat yok. Dolaştığım yerlerde vatandaşlar genel affı istemiyor ve tepki gösteriyor" dedi. Arıtman, Kılıçdaroğlu'na da, "Orta Anadolu ve Batı'da da halka toplumsal mutabakat olup olmadığını sorun" diye de çağrıda bulundu.

ANKA'nın sorularını yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, genel af önerisine karşı çıktı. "PKK'yı affedeni, teröristi affedeni, Öcalan'ı affedeni bu millet affetmez" diyen Arıtman, "Terörü bitirmenin yolu af değildir. Kafası kızan, bölünmek isteyen dağa çıkarak katledecek, ondan sonra da "affedilelim' diyecek. Yok böyle bir şey. İki baklava çalanlar hapiste bedel öderken, katillerin bedel ödememesi adalet duygusuna sığmaz" dedi.

-"VATANDAŞ AFFI İSTEMİYOR"-

Halkın içinde olan bir milletvekili olduğunu, vatandaşın affı istemediğini tespit ettiğini vurgulayan Arıtman, "Bu konuda toplumsal mutabakat yok. 40 bin evladımızı teröre kurban verdik. Bu katilleri affetmek vicdana sığmaz. Teröristi affederek terörü sonlandıramayız. Terörü bitirmenin yolu af değildir. Vatandaş tepkili, af istemiyor. Türkiye böyle bir şeye hazır değil. Halkın içinde olan bir milletvekili olarak af konusunda bir toplumsal mutabakat olmadığını gördüm" dedi.

-KILIÇDAROĞLU'NDAN BATI VE ORTA ANADOLU'YA GİTMESİNİ İSTEDİ-

Arıtman, genel af önerisini getiren CHP Genel Başkanı'na da, "Toplumsal mutabakat yok. Öcalan'ı affedeni bu millet affetmez. Orta Anadolu ve Batı'daki halka da sorun, toplumsal mutabakat olup olmadığını görün. Genel Başkan, Batı'da, Orta Anadolu'da dolaşıp, oradaki halkın görüşlerini aldıktan sonra af konusundaki görüşlerini değerlendirmesi lazım" çağrısı yaptı.

Genel af önerisinin oy kaybettireceğine de dikkat çeken Arıtman, "Ben bunu vatandaşlar arasında dolaşan biri olarak çok net gördüm. Vatandaş istemiyor" dedi.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title