Haberler

CHP'li Vekil, Soma Davasının Bitiş Tarihini Verdi

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Soma davasının Kasım-Aralık ayları gibi sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasının Kasım-Aralık ayları gibi sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği, 162 işçinin yaralandığı maden faciasına ilişkin yürütülen 6'sı tutuklu 46 sanıklı Soma davasının 10'uncu duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Davayı takip eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, davanın seyrini etkilemesi beklenen ve bugün mahkemeye sunulan bilirkişi raporuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Çok uzun süredir kamuoyunun beklediği bilirkişi raporunun açıklandığı aktaran CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "Elbette ki gidenler geri gelmeyecek ve acımız hafiflemeyecek ama biz yalnızca adaletin yerini bulmasını istiyoruz. En başından beri bu facia ile ilgili göz göre göre insanları ölüme götüren bu olaya sebebiyet veren herkesin, kim olursa olsun yargılanmasını istiyoruz. Bugün açıklanan bilirkişi raporu büyük bir adım attırdı. O anlamda memnuniyetimizi dile getiriyoruz. Amacımız yargılanmanın olası kast yönüyle devam ettirilmesidir. Bu anlamda açıklanan bilirkişi raporu büyük bir adım oldu." dedi.

Davanın sonuçlanma tarihiyle ilgili soruyu yanıtlayan Biçer, "Davanın Kasım-Aralık ayları gibi sonuçlanmasını bekliyoruz. Bugün sanıklar bilirkişi raporu doğrultusunda bir kez daha dinlenecek. En geç yarın 10'uncu duruşma bitmiş olacak." diye konuştu.

"Bu aslında çok büyük bir sistem sorunu"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise Soma faciasının bir felaketin dışında aynı zamanda büyük bir sistemin sorunu olduğuna dikkat çekti.

Akatlı, "Biz ilk gününden itibaren bu olayın bir kaza olmadığını, bir afet olmadığını söyledik. 'Bu bir cinayet ve katliamdır' dedik. Bugün davanın geldiği aşamada bilirkişi raporu aslında ilk günden itibaren ailelerin birebir yaşadığı, gördüğü ve dile getirdiklerinin teyidi niteliğindedir. Bilirkişinin teyit ettiği bu gerçeklik aslında kasıt, ihmal ve ihlali göz önüne sermektedir. Bu noktadan sonra davanın bir sonraki aşamada gideceği yer, her kim olursa olsun, devletin hangi kademesinde hangi koltuğu işgal ederse etsin, adaletten kaçamayacak bir noktaya gelmiş olduğunu gösteriyor. Bu aslında çok büyük bir sistem sorunu. Biz ilk günden beri bunun sadece felaket olmadığını irdelerken aslında yok edilen üretim alanlarının, insanların iş olanaklarının elinden alındığı ortamda onların zorunlu taşeron işçiliğe itildiği, zorlandığı ve bu süreçte korunmadığı ortamla mücadele ederken bunu ikinci bir aşamaya bırakmak ve adaletin peşinde düşmek zorunda kaldık. Sistemi değiştirmek isterken sistemin mağdurlarının sesi olmak zorunda kaldık. Elbette mağdur ailelerin acısını dindirmeye yetmez ama hiç değilse adalet karşısında bir nebze olsun adaletin vereceği huzuru onlara sağlamak için bu sesi dillendirmeye devam edeceğiz. Herkesi bu davayı takip etmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Maden faciasında hayatını kaybeden Mustafa Kaya'nın eşi Naciye Kaya da açıklanan bilirkişi raporundan umutlu olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İlk defa bu mahkemede umutlandık. Maalesef daha önceki duruşmalarda umudumu kaybetmiştim. İnşallah adalet yerini bulacak ama eski Enerji Bakanı Taner Yıldız yargılanmadan bu adalet yerini bulmayacak. Denetlemeye gelip de denetlemeden giden müfettişler yargılanmadan kesinlikle adalet yerini bulmayacaktır." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Taner Yıldız Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title