Haberler

CHP'li Vekil Özel, Soma Davası'na Müdahil Olmak İçin Dilekçe Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, yarın Akhisar'da görülmeye başlancak olan, 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciası davasına müdahil olma talebinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, yarın Akhisar'da görülmeye başlancak olan, 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciası davasına müdahil olma talebinde bulundu.

Konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan Milletvekili Özgür Özel, Soma maden faciasını yakından takip eden bir kişi olarak vicdani sorumluluk gereği davaya müdahillik talebinde bulunduğunu belirtti. Özel açıklamasında, "Soma'da yaşanan elim olayın devamında meydana gelen gelişmeleri gerek madenciler gerekse şehit aileleri, yetkililer, medya mensupları ve Somalılar başta olmak üzere toplumun her kesimiyle görüşerek yakından takip ettiğim için bu davaya müdahil olma talebinde bulunma zarureti vicdanımın tarafıma yüklediği bir sorumluluktur" dedi.

Mahkeme tarafından müdahillik talebinin kabul edildiği takdirde kendisindeki bilgi, belge ve kanıtları mahkemeye sunacağını belirten Özel, açıklamasına şöyle devam etti:

"Olası kasta dayalı şekilde meydana gelen maden kazasının sorumluluğunu taşıyan pek çok kişi ve kurum yetkilisinin şu anda yargılanmadığı açıktır. Yargılama safahatında müdahilliğime karar verildiği takdirde mahkemeye sunacağım bilgi, belge ve kanıtlar doğrultusunda gerçek sorumluların da ortaya çıkması için çaba sarf edeceğim. Bu haliyle siyasi ve idari bakımdan gerçek sorumluları da kapsamayan yargılamanın eksik başladığı izahtan yoksundur. Bu durumda kamuoyunun ve hayatını kaybeden yüzlerce işçinin ailelerinin vicdanının yaralanacağı, adalete duyulan güvenin sarsılacağı ve maddi gerçeğin tam olarak ortaya çıkarılamayacağı da açıktır."

Müdahil olmak istemesindeki bir nedenin de maden kazaları ve Soma maden kazasından sonra geçen 1 yıllık süre zarfında hayatını kaybeden ve yaralı kurtulan madenci aileleri için yaptığı çalışmalar olduğunu vurgulayan Özel, "Anayasa tarafından milletvekillerine verilen denetleme ve inceleme görevlerini, özellikle maden işçilerine ilişkin uygulamalarla ilgili olarak yerine getirmem, mensubu olduğum parti aracılığıyla maden işçilerinin haklarında ve çalışma koşullarında iyileştirilmeler yapılması yönünde kanun teklifinde bulunmam ve bu yöndeki çalışmalarım nedeniyle davayı müdahil olarak takip etmem gerektiği kanaatindeyim. İş bu davanın sonucunun şahsımı ve temsilini üstlendiğim kişileri etkileyecek olmasından dolayı suçtan zarar gören kişi olarak mahkemenizde görülmekte olan kamu davasına katılma isteğimin kabulüne karar verilmesini talep ediyorum" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Soma Politika Güncel Haberler

title