Haberler

CHP'li Vekil: Küçük Esnafı Bitirmek Hükümetin Açık Bir Tercihi

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, AK Parti hükümetinin 12 yılda esnafı bitirme noktasına getirdiğini belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman esnafın, sanatkarın başbakanı olmayı tercih etmedi.

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, AK Parti hükümetinin 12 yılda esnafı bitirme noktasına getirdiğini belirterek, " Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman esnafın, sanatkarın başbakanı olmayı tercih etmedi. Ne yazık ki AVM'ler karşısında küçük esnafı bitirmek hükümetin açık bir tercihi. Esnaf, bu gerçeği bilerek 10 Ağustosta sandığa gitmeli" dedi.

-ESNAF ÇEŞİTLİLİĞİ AZALIYOR-

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel, birçok siyasi parti tarafından desteklenen Çatı Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için oda ve STK'ları ziyaret etti. İzmir'in Aliağa ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret eden Yüksel, "Mantar gibi biten AVM'ler ve bunların mahallelere kadar giren uzantıları esnafı bitiriyor. Esnaf çeşitliliği azalıyor. Hükümetin politikaları sonucu küçük esnafımız, Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar azaldı. Küçük esnafın üzerinden adeta silindir geçirilerek yok edildi" dedi.

-EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMEMİZ İÇİN ÜLKENİN HUZURA VE BİRLİĞE, DİRLİĞE İHTİYACI VAR-

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "Ülke ekonomisi giderek yönetilemez bir şekilde kötüye gidiyor. Ekmeğimizi büyütmemiz için ülkenin huzura ve birliğe, dirliğe ihtiyacı var. Nefret dili, zulüm ve baskıcı yönetim anlayışı ülkeye çok şey kaybettiriyor" dedi.

"Esnaf, toplumun ve işsizliğin sigortasıdır" diye konuşan Yüksel, "Hükümetin açık tercihi; AVM'ler karşısında küçük esnafı yok etmek. Bu hükümet döneminde "Çalışan yoksullar" diye bir deyim çıktı. Bu konuda da büyük sıkıntılar var. Taşeronlaşma aldı yürüdü. Bu hükümet göreve geldiğinde ülkede 350 bin civarında taşeron vardı. Şimdi 5 milyon taşeron çalışan var. İşsizlik büyük bir ekonomik ve sosyal problem halini aldı. Buna hepimiz dur demeliyiz. Bunun için 10 Ağustosta yapacağımız tercih çok önemli" dedi.

-EKMEK, ESNAF VE SANATKARIMIZ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER-

"Ekmek, esnaf ve sanatkarımız için de çok önemli bir değer" diyen Alaattin Yüksel, "Biz, Birliği, dirliği, huzuru ekmek için, Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ın Nefret dili, zulüm ve baskıcı yönetim anlayışı ülkeye çok şey kaybettiriyor. AVM'ler karşısında çaresiz bırakılan esnafımız dükkanını kapatarak işsizler ordusuna katılıyor. Son yıllarda küçük esnafımız, Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar azaldı. Küçük esnafın üzerinden adeta silindir geçirilerek yok edildi" şeklinde konuştu.

-10 AĞUSTOS UMUT BAYRAMI OLACAK-

Erdoğan'ın ülkeyi kamplara böldüğünü ve ötekileştirdiğini söyleyen Yüksel, "Böyle bir ortamda, başbakan sürekli nefret dilini kullanarak, toplumu ayrıştıran, ötekileştiren bir dil kullanarak hem yurtiçinde hem yurt dışında büyük bir hatayı yıllardır sürdürüyor. Mübarek Ramazan ayında bile bu nefret dilini kullandığını gördük. Baskı, zulüm, şiddet, insanların demokratik ve anayasal haklarını dahi kullanamaması artık ülkede herkesin bardağını taşırdı. Gezi eylemlerinde "emri ben verdim' diyebiliyor. Bu eylemlerde 8 gencimizi kaybettik. Soma'da 301 yurttaşımızı taşeronlaşmaya ve unutulmuşluğa kurban verdik. Şimdi bu tabloyu yaratan başbakan Cumhurbaşkanlığına aday oldu. Bu gidişata son vermek için 10 Ağustos yepyeni bir başlangıç ve umut olmalı. Bunun için biz Sayın İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz" dedi.

Yüksel, İzmir'de Ekmeleddin İhsanoğlu'na büyük destek bulunduğunu ifade ederek, "10 Ağustos bir dönüm noktası. Türkiye çok önemli bir karar verecek. Ekmeleddin İhsanoğlu, bütün Türkiye'yi kucaklamaya hazır bir aday. İzmir'de yüzde 70-80 oranında bir destek var. Biz de sayın İhsanoğlu için sahadayız. Türkiye'nin birliği, dirliği, huzuru, kardeşliği için 10 ağustosta sandığa gideceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ekmeleddin İhsanoğlu Alaattin Yüksel İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title