Haberler

CHP'li Vekil, Kocası Tarafından Öldürülen Kadının Cenazesi İçin Harekete Geçti

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde kocası tarafından vurulan Nuran Çakmak'ın cenazesinin ortada kalmaması için CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer de harekete geçti. Özel İrmes Hastanesi'ni ziyaret eden Yüceer, burada hastane ortakları Op. Dr. İrfan Tombalak ve Op. Dr. Ahmet Türker ile bir araya geldi.

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde kocası tarafından silahla vurulan ve günlerce sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Nuran Çakmak'ın cenazesi, yakınları tarafından sahiplenilmeyince ortada kaldı. Durumu haber alan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, cenazenin merhumenin memleketine nakli için gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

"AİLE MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE CENAZEYİ ALAMIYOR"

Yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Olayı ilk günden beri takip ediyoruz. Hastane yetkilileri ile sürekli irtibattaydık organ nakli için. Bu arada hastanın yakınlarına ulaştım. Yakınları, aslında cenazeyi sahiplenmek istediklerini fakat maddi imkansızlıklardan dolayı alamadıklarını belirttiler. Biz de onlara bu konuda yardımcı olabileceğimizi ilettik. Çünkü aile çok üzgün. Kardeşimiz kimsesizler mezarlığına mı defnedilecek diyorlar. Bir aksilik olmazsa cenazeyi Ağrı'ya göndermek için gerekli girişimleri yaptık" dedi.

"ZİHİNSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR"

Yaşanan olayın çok üzücü olduğuna vurgu yapan Candan Yüceer, "Bu olayların olmaması için mücadele veriyoruz. Tek bir kadın dahi ölmesin diye mücadele ediyoruz. Bununla ilgili kanun teklifleri verdik. İyi hal indirimleri, haksız tahrik indirimlerinin kaldırılmasını talep ettik. Bu iş sadece cezaların arttımı ile çözülmeyecek bir konu. Fakat özellikle birinci derece yakınları tarafından şiddete uğrayan öldürülen kadınlar var. Bunları yapanların cezalarının indirime tabi olmadan ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanması gerektiğine inanıyoruz. Tek başına cezalarla çözülecek bir konu değil bu konu. Kendinde bu cürreti görenlere karşı bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Maalesef kadına şiddet ve cinayetler Türkiye'de korkutucu bir boyutta. Tüm topluma topyekün bir mücadele düşüyor. Bunun için mücadele edeceğiz" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Candan Yüceer Tekirdağ Kapaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title