Haberler

CHP'li Vekil Biçer'den Zonguldak'a Termik Santral Tepkisi

Chp Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Zonguldak'ın Muslu ve Çatalağzı beldelerinde, 3 yeni termik santral daha yapılmak istenmesine tepki göstererek, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar dar bir alanda 6 büyük termik santralin halihazırda olduğu bir yer olmadığını söyledi.

Chp Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Zonguldak'ın Muslu ve Çatalağzı beldelerinde, 3 yeni termik santral daha yapılmak istenmesine tepki göstererek, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar dar bir alanda 6 büyük termik santralin halihazırda olduğu bir yer olmadığını söyledi.

Zonguldak'ın Muslu ve Çatalağzı beldelerinde yapılmak istenen yeni termik santrallere karşı direnen yöre halkına destek olmak üzere bölgeye giden 19 milletvekilinden biri olan Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında Zonguldak'ta verilen desteğin ardından Manisa'ya dönen Milletvekili Tur Yıldız Biçer, " Zonguldak'ta çok dar bir alanda, Muslu ve Çatalağzı beldelerindeki yaklaşık 2 kilometrekarelik bir sınır içerisinde 3 termik santral bulunduğunu belirterek, "Dördüncüsünün inşaatı ise devam ediyor. Beşinci ve altıncısının yapım aşaması yani karar aşaması olan ÇED raporu alınmasında olaya müdahil olduk. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar dar bir alandra 6 büyük termik santralin halihazırda olduğu bir yer yok. Bunun ilk ve tek örneği Zonguldak. Bu kadar dar bir alanda altıncı termik santral için ÇED Raporu alınıyor oluşu ne insanlıkla ne doğa bilinciyle, ne insan sağlığı ve sevgisiyle açıklanabilir" dedi.

"İÇME SUYU TEHLİKEDE"

Termik santrallerin yapılmak istendiği alandaki kül menzilinin 25 kilometre olduğuna dikkati çeken milletvekili Biçer, "Zonguldak ve çevre illere içme suyu dağıtan barajın buraya 22 kilometre mesafede olduğu gerçeği ortada. Zonguldak ve çevresinde şu anda domates ve biber de dahil hiçbir çeşit sebze ve meyve yetişemiyor. Zonguldak'ta kanser vakaları çok hızlı bir şekilde artmış durumda. Her zaman koruyucu hekimlikle koruyup kollamak daha ucuz ve daha kolayken, devlet bunu yapmamış son iki sene içinde masrafları binlerce lira daha fazla olan bir onkoloji hastanesi kurmuştur. Yani orada çevreyi kirlettiği, suyu kirlettiği, doğayı kirlettiği için insanlarını kanser yapmış, bir de onları tedavi edebilmek için çok yüksek meblağlarla para harcayıp yalnızca Zonguldak'taki kanser vakalarını tedavi edebilmek için bir onkoloji hastanesi kurmuştur" diye konuştu.

Halkın örgütlenmesiyle birlikte CHP'li heyet olarak ÇED raporu tartışmalarında adeta dişediş bir mücadele verdiklerini kaydeden Biçer, "Beşinci ve altıncı termik santralin yapımı aşamasında ÇED raporunun alınmasına, bu aşamada engel olduk" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tur Yıldız Biçer Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title