Haberler

CHP'li Toptaş Hastane İnşaatında "Granit" Kullanılmaması Ricasını Bakan Müezzinoğlu'na Mektupla...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’a, Afyonkarahisar’da yapımı devam eden Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi binasında ithal granit kullanılmaması hususunda mektup gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'a, Afyonkarahisar'da yapımı devam eden Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi binasında ithal granit kullanılmaması hususunda mektup gönderdi.

Müezzinoğlu'na yazdığı mektupta Afyon mermeri ve önemine vurgu yapan Toptaş, şu ifadeleri kullandı:

"Afyonkarahisar, mermerin başkenti olarak tanınmakta ve Türkiye ihracatında büyük paya sahiptir. 2012 yılında yapılan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi binasında ithal granit kullanılmıştı. Mermerin başkenti olan Afyonkarahisar yerli granit üretiminde önemli markalara sahiptir. Son günlerde kamuoyunda ve yerel basında yeni yapılmakta olan Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi'nde ithal granit kullanılacağı haberleri yer almaktadır. İthal granitlerin insan sağlığına ciddi zararlar verdiği birçok kez gündeme gelmiştir. Afyonkarahisar ilimizde mermer sanayisinin desteklenmesi ve hastanemizde sağlık kuralları açısından hiçbir sakıncası olmayan yerli granitin veya mermerin kullanılması hususunda ilgi ve katkılarınızı bekliyor, gereği için durumu bilgilerinize sunarım. Sağlık Bakanı olarak bu konuda Afyonkarahisarlıların talebini değerlendirip ilgili firma ile görüşeceğini düşünüyorum." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Müezzinoğlu Ahmet Toptaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title