Haberler

CHP'li Tekin'den Gazi Demir'e İş İmkanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, işsiz gazi Volkan Demir'e iş buldu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 2010 yılında Şemdinli'de dokuz askerin şehit olduğu karakolda yaralanan ve beş yıldır işsiz er Volkan Demir'e iş buldu.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tekin, Gaziantep'te bacaklarındaki şarapnel parçalarıyla yaşayan gazi Volkan Demir'in işsizliğine yönelik haberlerin basına yansıması üzerine parti örgütünü devreye soktu.

CHP Gaziantep eski milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici ile temasa geçen Tekin, er Volkan Demir'in, Ekinci'nin fabrikasında istihdam edilmesini sağladı.

Volkan Demir, 2010 yılında, terör örgütü PKK'nın bir karakol baskınında bacağından yaralanmış, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, karakol ziyaretinde yaralı er Demir ile ilgilenmişler ve kendisine izin verilmesini istemişlerdi. Demir'in, Başbuğ'un talebini reddederek, "Arkadaşlarım burada şehit oldu, ben dikili taş olmaya razıyım" yanıtı basında geniş yer bulmuştu. Başbuğ'u, Gaziantep ziyaretinde karşılayan Demir, işsiz olduğunu söylemiş Başbuğ da bunun üzerine, "Bu evladımıza sahip çıkamıyoruz, çok acı bir durum" diyerek üzüntüsünü dile getirmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Gürsel Tekin Volkan Demir İlker Başbuğ Gaziantep Politika Güncel Haberler

title