Haberler

CHP'li Tarhan: Genel Başkanı Kötüleyerek Aday Olunmaz

Chp Kocaeli milletvekilleri Tahsin Tarhan, Haydar Akar ve Fatma Hürriyet Kaplan, bugün TBMM'ye gelerek kayıtlarını yaptırdı.

Chp Kocaeli milletvekilleri Tahsin Tarhan, Haydar Akar ve Fatma Hürriyet Kaplan, bugün TBMM'ye gelerek kayıtlarını yaptırdı. Tahsin Tarhan, kurultay çağrılarına tepki göstererek, "Genel Başkanı kötüleyerek adaylık sürecini başlatmak yanlış" dedi.

CHP Kocaeli milletvekilleri Tahsin Tarhan, Haydar Akar ve Fatma Hürriyet Kaplan, milletvekili kaydı için TBMM Şeref Holü'ne birlikte geldi. Milletvekilleri, kayıt öncesinde TBMM çalışanlarına ve gazetecilere Kocaeli'nin meşhur pişmaniyesinden ikram etti. Kayıtların ardından elektronik ortamda parmak izi alındı, milletvekillerine rozetleri takıldı. Törene oğulları Kayhan ve Burak Tarhan ile birlikte gelen Tahsin Tarhan'a rozetini Burak Tarhan taktı.

CHP'DE YAŞANANLAR ÜZÜCÜ

Kayıt töreninde gazetecilerin gündeminde CHP'deki kurultay seçimleri vardı. Tapsin Tarhan'a, Muharrem İnce ve Umut Oran'ın Genel Başkan adaylıkları ve olağanüstü Kurultay çağrıları soruldu. Tahsin Tarhan, seçimlerin hemen ardından ana muhalefet partisinde yaşananların üzücü olduğuna vurgu yaptı. Cumhuriyeti kuran parti CHP'nin köklü bir demokrasi geleneği bulunduğuna dikkat çeken Tahsin Tarhan, "Sadece genel başkanı kötüleyerek, sözde hatalarını ön plana çıkartarak adaylık sürecini başlatmamak gerekir. Türkiye'de yeni Anayasa, Başkanlık sistemi tartışılırken sadece parti içindeki problemleri gündeme taşıyorlar. Bu çok üzücü" diye konuştu.

HALKIMIZ BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 1 Kasım seçimlerinin geride kaldığını, artık Türkiye'nin sorunları ile ilgilenmenin zamanı olduğunu söyledi. 'Halkımız bize seçimlerde muhalefet yapma, iktidarı denetleme görevi vermiştir' diyen Tarhan, Kocaeli ve Türkiye'nin yararına olacak şekilde çalışmalarını sürdüreceklerinin de altını çizdi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tahsin Tarhan Haydar Akar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title