Haberler

CHP'li Tanrıkulu Sordu, Bakan Yılmaz Askeriye'deki Ölümler ve Suç İstatistiğini Açıkladı

Chp Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, askeri birliklerde intiharlar ve çeşitli suçlara bulaşan askeri personelle ilgili soru önergesini Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yanıtladı.

Chp Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, askeri birliklerde intiharlar ve çeşitli suçlara bulaşan askeri personelle ilgili soru önergesini Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yanıtladı. Bakan Yılmaz, 2002- 2012 yılları arasında 975 er ve erbaşın çeşitli nedenlerle öldüğünü, vazifesini suistimal eden 5 bin 729, asta hakaret ve dövmek suçundan 3 bin 889, erleri hizmetçiliğe vermek suçundan ise toplam 73 subay ve astsubayın askeri mahkemelerce yargılandığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2002- 2012 yılları arasında zorunlu askerlik yapanlara yönelik işlenen suçlar ve askerde intiharlarla ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

10 YILDA 975 ÖLÜM

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2002- 2012 yılları arasında 975 erbaş ve erin vefat ettiğini açıkladı. Askeriyedeki bütün ölüm olaylarına ilişkin kavuşturmaya yer olmadığı kararlarının 353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunun 107'inci maddesi uyarınca ölenin kanuni yakınlarına tebliğ edildiğini söyledi. Bakan Yılmaz, hayatını kaybeden personelin ailesinin olay yerinde bilgilendirilmesi uygulamasına 2010 yılı sonunda başlandığını belirterek şöyle dedi:

"Bu tarihten itibaren talep eden ailelerin tamamı olay yerinde bilgilendirilmiştir. Bu kapsamda cenaze işlemleri için gelenler dışında, fiilen olay yerinde bilgilendirme isteyen ve bilgilendirme yapılan aile sayısı 75'tir. Verilen bilgiler dışında belge talebinde bulunan 34 aile tespit edilmiştir. Aileler talep ettikleri bilgi ve belgeler için ilgili savcılığa yönlendirilmektedir."

SUÇ ORANINDA ASTSUBAYLAR ÖNDE

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2002- 2012 yılları arasında makam ve memuriyet nüfuzunu ve vazifesini suistimal suçundan askeri mahkemelerde 1956 subay ile 3 bin 773 astsubayın yargılandığını, 773 subay ile 1553 astsubayın ise suçlu bulunarak cezalandırıldığını, diğerlerinin ise beraat ettiğini bildirdi.

Asta hakaret ve dövmek suçundan 1 bin 114 subay ile 2 bin 775 astsubayın Askeri Mahkemelerde yargılandığını belirten Bakan Yılmaz, 908 subay ile 2 bin 434 astsubayın bu suçtan mahkum edildiğini, 206 subay ve 341 astsubayın ise beraat ettiğini söyledi.

Erleri hizmetçiliğe vermek suçunu işleyen askeri personel hakkında da bilgi veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu suçtan 26 subay ile 47 astsubayın yargılandığını, 18 subay ve 36 astsubayın askeri mahkemelerce mahkum edildiğini, 8 subay ile 11 astsubayın ise beraat ettiğini belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cevdet Yılmaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title