Haberler

CHP'li Mahmut Tanal: Kapılar Kapatılıyorsa Ayıplı Bir İş Vardır

Güncelleme:

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Emniyet'inde gözaltına alınan polislere işkence yapılıp yapılmadığını incelemek istedi, fakat buna izin verilmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde fiziki koşulların insani olup olmadığının gösterilmesi yönünde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne dilekçe verdiğini; ancak hiçbir sonuç alamadığını belirtti.

"NEZARETHANEYİ GÖSTERMEDİLER"

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, gece saatlerinde Çağlayan Adliyesi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tanal, "Dün itibariyle basından almış olduğumuz haberler uyarınca, insan haklarının ihlal edildiği, Vatan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele biriminde kötü muamele yapıldığı yönündeki o ihbarlar üzerine Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele birimi bana, 'Size içerideki fiziki koşulları göstermeyiz' dediler. Ben de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazılı bir dilekçe verdim. 'Benim herhangi bir görüşme talebim yok. Benim sadece gözaltında bulunanların kaldıkları fiziki koşulların insani olup olmadığı, insan hakları hukuku açısından herhangi bir hak ihlalinin olup olmadığını görmek istiyorum' dedim. Bunun üzerine bana, 'Biz sizin dilekçenizi alalım şu anda sizi görüştürmüyoruz, size yazılı olarak cevap verelim' dediler.

"EĞER BİR YERDE KAPILAR KAPATILIYORSA, ORADA AYIPLI BİR İŞ VARDIR"

Bunun üzerine İstanbul Valisiyle görüştük. Bize, 'Şikayetiniz varsa onun gereğini yaparız' dediler. Netice itibarıyla idare hukukunda şöyle bir şey vardır. Gün ışıdığı hukuku denilir. Eğer bir yerde kapılar kapatılıyorsa ve kimseye gösterilmiyorsa demek ki orada ayıplı savunulmayacak bir iş vardır. Demek ki orada kanunen kanunun izin verilmediği bir iş vardır. Onun için buradan ben Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanı'na, Adalet Bakanlığı'na, İstanbul Valisi'ne sesleniyorum. Hak ihlali nerede varsa herkesin bunun karşısına dikilmesi lazım. Onun için hepimizin sığınacağı liman hukuktur. Buradaki fiziki koşulların insani olup milletvekillerine aile bireylerine avukatlara göstermelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Halk Partisi Mahmut Tanal Çağlayan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (5)

GENGHİSKHAN:

HassssssssssssHassssssssssssret kaaldıım gözlerinin rengine Mahmut TANAL

3
9
yanıtYanıtla
seda:

vatanseverlere işkence bu ülke adetten oldu. yıldırma politikası bunlar. yılmayın tasalanmayın arkanızda milletiniz var.

9
3
yanıtYanıtla
menderes:

TÜRK EDEBİYAT KURUMUNU GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ..BUNUN AÇILIMI NEDİR

2
1
yanıtYanıtla
mahmoo:

mahmut yaa adamım. Boş işler vekili. YALANDAROĞLU bile kendi haline bırakımış:) adam mahkemede gitti sanıkların olduğu yere oturdu :)) alemsin MEHMOO

1
2
yanıtYanıtla
YUSUF İLERİ:

BU TÜR ZULMÜ ANCAK DİNE VE İNSANLIĞA DÜŞMAN OLANLAR YAPAR

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title