Haberler

CHP'li Tanal'dan Okul Müdürü İçin Suç Duyurusu

* CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 30 Mayıs tarihinde Yenikapı'da düzenlenecek Fetih Şöleni'ne öğrencilerini zorunlu olarak götüreceğini belirttiği okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tanal iddiasına delil olarak gösterdiği yazışmaları, okul müdürlüğünün tarafından velilere gönderilen muvaffakname örneklerini de suç duyurusuna ekledi.

Haber / Kamera: Arzu KAYA, İstanbul DHA

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 30 Mayıs tarihinde Yenikapı'da düzenlenecek Fetih Şöleni'ne, öğrencilerini zorunlu olarak götüreceğini belirttiği okul müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu, dilekçesini Anadolu Adliyesi'nde memur suçları soruşturma Bürosuna verdi.

Tanal, suç duyurusunda İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine 30 Mayıs'ta düzenlenecek Fetih Şöleni'ne öğrenci katılımının sağlanması için yazı yazıldığını belirtti. Yazılan yazı doğrultusunda Maltepe Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nün öğrencilerini şölene zorunlu götüreceğini ifade eden Tanal, okul müdürünün 'Görevi kötüye kullanma", 'Anayasa'nın Eğitim Öğretim hakkı ve ödevi" maddesinin ihlali, 'Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ihlali" gibi suçlamalarla cezalandırılması talep etti.

"ÖĞRENCİLER PROPAGANDA MALZEMESİ OLARAK KULLANILIYOR

Dilekçesinin ardından adliye bahçesinde açıklamalarda bulunan Tanal, suç duyurusuna konu yazının içeriğini okuyarak, 'İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine oradan da öğrencilere veliler tarafından imzalanması kaydıyla muvaffakatname başlıklı bir yazıyla ilgili suç duyurusunda bulundum" dedi. Yazının Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından öğrencilere dağıtıldığını belirten Tanal, 'Öğrencilerimizin siyasi propagandalarına malzeme yapılması suç. Memur ve kamu görevlilerinin araç ve gereçlerini belli bir siyasi partinin hizmetine sunmaları da suç. Okul müdürü bu otobüsleri kaldıracak, bu otobüslerin parasını kim veriyor' Okul müdürlerinin eğitim dışında öğrencileri siyasi propaganda malzemesi yapmak amacıyla Yenikapı'da çok fazla kalabalık göstermek için öğrencileri bu şekilde götürmesi hatta ve hatta gitmeyenleri de fişleyecekler. Eğitim ve öğretim saatleri dışında öğrencilerin okul müdürü talimatıyla miting alanlarına taşınması yasaya açıkça aykırı. Öğrenciler hem Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Ahmet Davutoğlu'nun 30 Mayıs'ta düzenleyecekleri genel seçimlere yönelik mitinge propaganda malzemesi olarak kullanılıyor" dedi.

'DEVLET BU SİLAHI TERÖR ÖRGÜTÜNE TESLİM EDİYOR"

Suç duyurusuna ilişkin açıklamalarının ardından bugün bir gazetede MİT Tırlarının durdurulmasına ilişkin çıkan haberlere yönelik de açıklamalarda bulunan Tanal, 'Devletin suç işleme imtiyazı yok. Suç devlet sırrı olamaz. Gelen ihbar var deniliyor ki bu TIRların içersinde silah, bomba yüklü. Bu ihbarlar geldiği zaman emniyet mensupları ne yapmak zorunda' İlgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar ediyorlar. Cumhuriyet Savcılığı da o TIRlarla ilgili durdurma ve arama kararını veriyor. MİT Kanunu uyarınca MİT istihbarat bilgiyi yapar, silah taşıyamaz. Onun içerisinde ceset, eroin, esrar olsa ne olurdu? Yani devletin suç işleme imtiyazı yok. O mühimmatları, silahları nereye götürüyorsunuz? Devlet bu silahı kime teslim ediyor, terör örgütüne teslim ediyor. Suç işleyenler dışarıda, silah taşıyanlar dışarıda, silah sevkıyatını yapanlar dışarıda, terör örgütüne teslim edenler dışarıda, evrensel hukuk ilkeleri uyarınca görevini yapan Başsavcı, Başsavcıvekili ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin 17 tane personeli cezaevinde" diye konuştu.

'ADALET BAKANI OLURSAM KAPANAN DOSYALARI AÇACAĞIZ"

AK Parti iktidarının suç işlediğini belirten Tanal, 'Suçüstü yakalanmıştır. Bunlarla ilgili günün birinde mutlak suretle yüce divanda yargılanacakları günü hep birlikte bekliyoruz. Hesap gününü vatandaş inşallah 7 Haziran'da bu hesabı sorar da ben hukukçu bir milletvekili olarak inşallah iktidara da gelirsek, genel başkan da uygun görürse ben de Adalet Bakanı olursam yazılı emir yoluyla kapanan tüm bu dosyaları açacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mahmut Tanal Orhangazi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title