Haberler

CHP'li Tanal, Başbakan'ın 1 Mayıs'a İlişkin Açıklamalarına "Yetki Gasbı" Dedi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs'a ilişkin açıklamalarını "yetki gasbı" olarak değerlendirerek, "Başbakan'ın yetkilerini aşarak bunu yapması diktatörlüğün ta kendisidir.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs'a ilişkin açıklamalarını "yetki gasbı" olarak değerlendirerek, "Başbakan'ın yetkilerini aşarak bunu yapması diktatörlüğün ta kendisidir. Böyle bir yasaklama cezai anlamda sorumluluğu vardır, tazminat anlamda sorumluğu vardır ve bu anlamdaki sorumlulukların tamamında kendi şahsi malvarlıklarına da rücu edilmesi gerekir" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ankara Milletvekili İzzet Çetin, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinin özelleştirilmesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Demir, "Her yıl 300 milyon kar eden bir kurum "babalar gibi' satılmaktadır. Halkın ödediği vergilerle kurulan, bizzat halkın parası ile var edilen bu işletmelerin kuruluş amaçları elbette ki birilerine peşkeş edilmek değildir" diyerek tepki gösterdi.

Çetin de, 1986 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının toplam tutarının 59,3 milyar dolar olduğunu belirterek, "Bu tutarın sadece 8,1 milyar doları 1986-2002 yılları arasında gerçekleşirken, geriye kalan bölümde de AKP döneminde de 52 milyar dolarlık gelir kaydedildi" dedi.

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin ihalesinin geçtiğimiz Cuma günü yapıldığını ifade eden Çetin, "İhale, ölü bir hayvana, leş kargalarının üşüşmesini hatırlattı. Bu satışta kamu yararı yoktur. Satışın iptali kaçınılmazdır" dedi.

-"VALİ EMİR ERİDİR HÜKÜMETİN, EMİR KULUDUR"-

1 Mayıs'a ilişkin soruya Çetin, "Vali emir eridir hükümetin, emir kuludur. O buradan aldığı Efkan Ala'dan aldığı, Başbakan'dan aldığı emirleri uygulayan bir emir kuludur. Konuştuğuna bakmayın. 1 Mayıs'ı yasaklayamayacaklar" dedi.

-"BAŞBAKAN'IN YETKİSİNDE DEĞİLDİR"-

Mahmut Tanal da, "Başbakan'ın yetkisinde değildir. Başbakan'ın böyle bir açıklaması talihsizliktir, yetki gasbıdır. Bu yetkisini kanundan almamıştır. Kanunun dışına çıkmış olan bir açıklamadır. Başbakan'ın yetkilerini aşarak bunu yapması diktatörlüğün ta kendisidir. Böyle bir yasaklama cezai anlamda sorumluluğu vardır, tazminat anlamda sorumluğu vardır ve bu anlamdaki sorumlulukların tamamında kendi şahsi malvarlıklarına da rücu edilmesi gerekir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mahmut Tanal İzzet Çetin 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title