Haberler

CHP'li Şişli Belediyesi'nde İstifa Depremi

Güncelleme:

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü tehdit ettiği öne sürülen Emir Sarıgül, belediyedeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yardımcısı Emir Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında "Sayın İnönü nasıl bir ruh halindedir ki tartışmaya Mustafa Sarıgül'ü dahil etmektedir" dedi ve görevinden istifa ettiğini açıkladı.

TEHDİT KRİZİ İSTİFA GETİRDİ

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül, mevcut Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bazı açıklamaları yüzünden bu kararı aldıklarını açıkladı. Nazlı İnönü, Sarıgül'ün kendilerini tehdit edip küfüt ettiğini iddia etmiş, Sarıgül ise bu iddiaları yalanlamıştı.

İşte Sarıgül'ün açıklamalarından satır başları:

"Sizin de bildiğiniz gibi, belediyemizle ilgili bir süredir kamuoyunu meşgul eden bazı gelişmeler yaşanmaktadır. Bugün, hem bu konuda sizleri bilgilendirmek, hem de Şişli Belediye Meclisi CHP grubundaki arkadaşlarımızla aldığımız kararları paylaşacağız. Bu konuda kamuoyunun önüne çıkmaktan dolayı üzüntülüyüz. Ancak gelişmeler bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

"ZAMAN İÇİNDE UYUŞMAZLIK OLDU"

Bildiğiniz gibi, CHP olarak 30 mart yerel seçimlerinden sonra, yurttaşlarımızın teveccühüyle, 29 meclis üyemizle beraber Hayri İnönü'nün başkanlığında göreve başladık. Ne yazık ki, zaman içinde Sayın Hayri İnönü ile meclis grubumuz arasında yönetim anlayışından kaynaklanan bir uyuşmazlık olmuştur. Hayri Bey, Meclis Grubumuza danışmadan, görüş almadan, hatta bilgi dahi vermeden, yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istemektedir. Bir kaç gün önce, Genel Başkanımızın huzurunda, Hayri Bey ve şahsımın katıldığı bir görüşme gerçekleşmiştir.

"BİZ HALKA BAĞLI SİYASİ GELENEKTEN GELİYORUZ"

Bu görüşmede, Genel Başkanımız, Şişlimize birlikte uyum içinde hizmet etmemiz konusunda bizlere talimat vermiştir. Ancak CHP Meclis Grubu olarak, bugüne kadar partimizin yıpranmaması, zarar görmemesi için verdiğimiz tüm uğraşlar ne yazık ki sonuçsuz kaldı. Hayri Bey, grubumuzun görüşlerini almadan istediği değişiklikleri yapma arzusunda ve bunda ısrar etmektedir. Benim adım Emir Sarıgül. Biz, koltuğa değil, halka bağlı bir siyasi gelenekten geliyoruz. Gücümüzü koltuktan değil, kendi kişiliğimizden ve halkımızın sevgisinden alıyoruz.

"FEDAKARLIK YAPMAYA HAZIRIZ"

Gelinen bu noktada, her fırsatta Belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere Şişli Belediyesi Başkanvekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Sizlerin huzurunda, buradaki belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Şişli'mize hizmet etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bununla birlikte, yine 29 meclis üyesi arkadaşımla birlikte gerektiğinde partimiz için her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu da vurgulamak isterim.

"NASIL BİR RUH HALİDİR Kİ..."

Ne tehdit, ne küfür. Bunlar bizim tarzımıza uygun davranışlar değildir. Bu iftiralarla ilgili olarak sayın Sarıgül hukuksal olarak gerekli davaları açmıştır. Ben de gerekli davaları açacağım. 29 tane meclis üyem adına da üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Buradaki mücadele sayın İnönü ile İnönü'nün yok saydığı 29 tane CHP meclis üyesi arkadaşımızladır. Nasıl bir ruh halindedir ki nedenini bilmediğim şekilde Sayın Sarıgül'ü dahil etmektedir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Sarıgül Nazlı İnönü Hayri İnönü Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (57)

AKSU:

bu zihniyet bir şişliyi paylaşamadı ya ülke ellerinde olsa ne olacak

49
2
yanıtYanıtla
AtilaMobil-IOS:

Baba oğul bir anne babayı cocuklarının üzerinden tehdit etmek ,küfür etmek yakışırmı .Şişli belediyesi sanki babasının malı .adam secilmiş gelmiş baskan olmuş ama siz adama baskı kurup eski düzen devam derseniz olmaz .Bırak belediye yönetmeyi siz bu kafayla market işletemezsiniz .

36
0
yanıtYanıtla
cevahir:

ah benim ce ha pe li kardeşlerim ah kimlerin arkasından gittiğiniz ortada. tövbe edin gelin akpartiye temiz siyasete.

24
12
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Hele şükür ya şişliyi yediniz lan bitirdiniz sülükler

31
1
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Butun chp li leri bir araya toplayip kendi kendilerini yonetsinler ve yesinler

26
3
yanıtYanıtla
mehmetmobilWeb@haberler.com:

cocuktan iyi cayci olur

25
2
yanıtYanıtla
xem:

bu chp den bi halt olmaz

16
10
yanıtYanıtla
Malatyalı KürtMobil-IOS:

Tipe bak çay demle....

21
3
yanıtYanıtla
DavanMobil-IOS:

Adam Galatasaray ı bitirdi şimdide Şişli belediyesini bitirmeye Çalışıyor

23
0
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

hadi len fedakarlık yapmaya hazırız deyip istifa etmekle olmuyor. sen ve senin gibi düşünen 29 chp li meclis üyesi insan belediye başkanı kafasına buyruk hareket ediyor diye belediyede neden huzursuzluk çıkartasınız ki kaldı ki sarıgülden kalma yönetimle devam etmek zorunda değil inönü!!! bu böyle gelir böyle gider gelen kendi adamını getirir kadrosunu kurar

22
1
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title