Haberler

CHP'li Şenatalar: AKP'nin Tek Alternatifi CHP'dir

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, CHP ilçe örgütü tarafından düzenlenen dayanışma gecesi büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, CHP ilçe örgütü tarafından düzenlenen dayanışma gecesi büyük bir katılımla gerçekleştirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, dayanışma gecesinde yaptığı konuşmada, "AKP'nin tek alternatifi CHP'dir" dedi.

Uğurlu Düğün Salonu'nda düzenlenen geceye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar'ın yanı sıra, CHP'li eski bakanlardan Ali Topuz, Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir ve Tolga Çandar, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Ablan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, CHP'li Datça İlçe Başkanı Önel Akdeniz, milletvekili aday adayları ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, AK Parti'nin bugün Türkiye'yi getirdiği tabloyu olumlu bulmanın mümkün olmadığını belirterek, "Ekonomik tablo kötüdür. Ekonomik tablonun kötüye gitmesinin bir nedeni, bu partinin iktisat politikasıdır. İkinci önemli nedeni de, Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan kişinin sürekli olarak yaptığı, akla ve bilime aykırı müdahalelerdir. Bu kişi, kendisinin geleceğini güvenceye almak, Cumhurbaşkanı koltuğunda rahat oturabilmek amacıyla, Anayasayı değiştirmek ve Türkiye'ye başkanlık rejimi adı taşıyan bir diktatörlük getirmek istemektedir. Bu tablo karşısında CHP'ye büyük bir görev düşmektedir. Bu görevi ne MHP ne de HDP taşıyabilir. CHP, AKP'yi iktidardan indime gücüne sahip olan tek alternatiftir. Gerek yerel, gerekse genel merkez düzeyde yürüttüğü hazırlıklar, CHP'yi gerçek bir iktidar alternatifi yapmaktadır. Bu gerçeğe öncelikle kendimizin inanması gerekir" dedi.

MUĞLA'DA HEDEF DÖRT MİLLETVEKİLİ

CHP'lilerin birbirlerini dinlemeye, anlamaya ve birlikte çalışmaya ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Şenatalar, "Muğla'da, Bursa Nilüfer'de, Ankara'da, İstanbul'da çok başarılı belediyelerimiz var. Ancak sokağa çıktığınızda vatandaş, 'AKP belediyeleri çalışıyor ama CHP'li belediyeler başaramıyor' diyor. Böyle bir algıyı değiştirmek kendimizi daha iyi anlatmak zorundayız. Bir başka algı operasyonu şudur: 'CHP iktidara gelirse, acaba yönetebilir mi, ekonomi ne olur?' Bu bir algı operasyonudur. Bizim parti kadrolarımızda ve bürokrasi içindeki sempatizanlarımız arasında ekonomiyi bugünden çok daha iyi yönetecek kadrolar vardır. Bugün ekonomi kötüyse bunun sorumlusu AKP'dir" diye konuştu. CHP'nin Muğla'da dört milletvekili çıkaracak güçte olduğunu belirten Şenatalar, "Muğla'nın geçmişteki başarıları, gelecek için bize umut veriyor. Dört milletvekili gerçekçi bir hedeftir. Dördü başarabiliriz. Türkiye çapındaki ilk hedefimiz, AKP'yi iktidardan aşağı indirmektir" dedi.

ÖNSEÇİM YERİNDE BİR KARAR

Eski İmar ve İskan Bakanlarından Ali Topuz ise konuşmasında, Muğla'da adayların belirleme notasında ön seçim kararı almasının son derece doğru bir karar olduğunu vurgulayarak, "Bir siyasi partiyi canlandıracak üç-beş tane temel noktadan birisi adaylarının belirlenme biçimidir. Bizim gibi, örgütlü, ortak akla önem veren bir siyasi partinin adaylarını kendi örgütünü oluşturan üyelerinin belirlemesinden daha doğal bir şey olamaz. 34 yıldır, hepimizin kusurları nedeniyle parti eski dinamiklerini kaybetti. Bunun en önemli nedenlerinden biri, adayların belirlenme yöntemidir. Temenni ederdim ki, kontenjan adaylarını İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illere serpiştirilerek, buralarda kontenjan adayları sınırlı olsun" dedi.

SORUN SADECE SEÇİM KAZANMAK DEĞİL

Konuşmasında, 83 yıllık hayatının, 64 yılını CHP'nin içinde sorumluluk taşıyarak geçirdiğini belirten Topuz, sorunun sadece seçim kazanma meselesi olmadığını da vurgulayıp, "Sorun Cumhuriyeti ve onun değerlerini, şehitlerimizin bize emanet ettiği bu çağdaşlık anlayışını yeniden kazanabilme anlayışıdır. Bu seçim, Türkiye'nin geleceği için çok büyük önem kazanmıştır. Bu seçimde AKP'yi iktidardan düşüremeyecek olursak, çok büyük bir felaketlerle karşı karşıya kalacağımız aşikardır" - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhan Şenatalar Ak Parti Datça Muğla Politika Güncel Haberler

title