Haberler

CHP'li Sena Kaleli: "Temizliğe Meclis'ten Başlanmalı"

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli' den TBMM'de yaşanan küfürleşmelere sert tepki gösterdi.

Sena Kaleli, konuşmasının önemli kısmını ise Bursa'da yaşanan çevre katliamlarına ve taş ocaklarına ayırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili, Parti Meclisi ve Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılı bütçe görüşmelerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz alarak, Meclis'te son dönemde yaşanan küfürlü atışmalar ve ülkenin genel sorunları üzerine, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan ve büyük tepki toplayan küfürlü konuşmalara tepki göstererek başlayan Kaleli, "Ben iş hayatımda Otogar'da 33 yıl çalıştım. Ama kadın olarak Otogar'da çalıştığım sürede böyle küfür ve şiddete tanık olmadım. Tehdit edildim, densiz bir rakibimiz yazıhanemizi darp etti, otobüslerimizi otogara sokmadı. Terbiyemizi bozmadan, hukuk ve uzlaşı yoluyla hakkımızı aldık. Hoş o dönemde adalete güvenimiz vardı. Otogarda adalet, nesnel tutum sağladığımız için kimse buna gerek de görmedi, saygın ortamda çalışmanın huzuru ve bereketini yaşadık. Ayıplamak, yargılamak, kınamak istemiyorum ama onaylamadığımı, yakıştırmadığımı, rahatsızlığımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Kaleli, "Namusta ve küfürde erkeklerin mülkiyetini kabul etmiyorum. Bu kutsal çatıya; giydiklerimiz, oyumuz, boyumuz, soyumuzla değil, sözlerimiz, davranışlarımız ve adaletimizle saygınlık kazandırmak zorundayız. Denetimsiz iktidar, denetimsiz Meclis olamaz" dedi.

" Türkiye'de 3 Ana Sorun Var!"

Konuşmasında, Türkiye'de 3 ana sorun olduğunu aktaran Kaleli,"Bu 3 sorun; Yolsuzluk, yoksulluk ve yoksunluk. Bunlar her alanda var olan şiddetin de nedenleridir. Eksik ahlak algısı, özgürlük ve adalet açığı, hak ve hukuk ihlalleri, bilgi ve üretim eksikliği, çifte standartlı demokrasi anlayışı; yoksunluk sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bu yoksunluklar, doğaya ve insana şiddetin de tetikçileridir. Nüfus artışını destekleyen politikalar da, çevresel ve sosyal itici güç olarak her anlamda baskıyı arttırmaktadır" dedi.

Kaleli : "Velhasıl Ocak'tan İbarettir Bursa!"

Türkiye'de yaşanan olumsuzlukların en çarpıcı örneklerinin yaşandığı yerlerden birisi olarak seçim bölgesi Bursa'yı örnek gösteren Kaleli, "Evliya Çelebi'nin 'Velhasıl sudan ibarettir' sözüyle anılan Bursa, artık 'Ocaktan ibarettir Bursa'ya dönüşmüştür. Toplamda 11.900 km2 olan topraklarının 6900 km2'si taş ve maden ocakları tarafından talan edilmektedir. Birinci derece verimli toprakları olan Kabulbaba, Maksem Pınarı, Başköy' ün su kaynaklarını taş, mermer ve maden ocaklarına, kentin akciğeri ve oksijen deposu olan asırlık ağaçlarını yangınlara, yanlış yer seçimlerinden, zemin etütlerinin yapılmamasından hak sahiplerini mağdur eden TOKİ' ye, dünyaca ünlü kirazın yetiştirildiği Kozağacı vadisini termik santrale, Yenişehir merasını oto test merkezine, Alaçam'ı BESOB Sanayi sitesine, içme suyu kalitesindeki Nilüfer, Kulaca, Kalburt, Kirmastı, Dereleri ile Uluabat ve İznik gölünü sanayi ve evsel atıklara kurban vermiştir" dedi.

"Bursa Hava Kirliliği'nde İlk Sırada!"

Bursa'nın kaliteli ve temiz havasını arar olduğunu belirten Kaleli, "Raporlara göre Bursa hava kirliliği açısından Dilovası'nı geçerek ilk sıraya yerleşmiştir. Yerkürenin haklarına saygılı olmazsak demokrat da olamayız. Doğa yoksa biz de yokuz. Yapılan bir araştırmaya göre, AB ülkelerinde nükleer ve termik santrallerin üretim zincirinde meydana gelen kazaların ve gizli maliyetin, sağlık sorunlarının yarattığı maliyetin, çevresel ve toplumsal maliyetin, doğayı yok etme pahasına yapılan tüm projelerin getirisinden fazla olduğu saptanmıştır. Bu konuda duyarlı olanlara terörist muamelesi göstermek, marjinalize etmek insanlığa yakışmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Sena Kaleli Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title