Haberler

CHP'li Şeker: Türkiye'yi Büyük Bir Tehlikeye Atıyoruz

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker Türkiye'nin, bu kadar temsilyetin düşük, yetkinin bu kadar çok olduğu 12 Eylül Anayasası'nın çok gerisinde olduğunu anlatırken, "12 Eylül Anayasası'na karşıyız, birçok maddesi değişti.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker Türkiye'nin, bu kadar temsilyetin düşük, yetkinin bu kadar çok olduğu 12 Eylül Anayasası'nın çok gerisinde olduğunu anlatırken, "12 Eylül Anayasası'na karşıyız, birçok maddesi değişti. Daha da değişmesi gereken maddeleri var ama biz 12 Eylül'den çok daha geri bir düzenlemeyi, 12 Eylül Anayasası yerine koyarak, Türkiye'yi büyük bir tehlikeye atıyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Diyarbakır İl yöneticileri ile birlikte partisinin Diyarbakır il binasında referandum çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 12 Eylül'den çok daha geri bir düzenlemeyi, 12 Eylül Anayasası yerine koyarak, Türkiye'nin büyük bir tehlikeye atıldığını savunan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, şöyle dedi:

"Şu anda bize dayatılan bir Anayasa değişikliği var. Bu Anayasa değişikliği iki parti başkanının, önümüze koyduğu bir sistem. Bu sistemin ne getirdiğini halkımızın bilmesi gerekiyor. Bu 18 maddeyi konuşmak gerekiyor. Minderi Hollanda, Almanya'ya şuraya buraya çekmeden, bu 18 maddeyi oylayacağız. Bu 18 madde Türkiye'de yaşayanların, 80 milyonun geleceğine nasıl katkı sunacak? nasıl bir gelecek bekliyor? Türkiye'yi bunu halkın bilmesi gerekiyor. Onun bu 18 maddeyi tek tek öğrenmesi gerekiyor. Bu 18 maddesinin getireceklerinden biriside yüzde 31 seçimde oy alan parti 241 milletvekli varsa artık bu ülkede 5 sene boyunca iktidardır demektir. Birde iki turlu seçim geliyor bunda. Birinci turda yüzde 51 alınmadı mı, ikinci tura iki aday kalıyor yüzde 25 artı bir oy alan yani bir çeyreğini temsil eden Türkiye'nin yüzde yüzüne hükmediyor. 3 katı daha düşük bir oy alıp diğer kalan 3 katı nüfusa hükmetmek istikrarsızlık getirecek bir sistem. Yüzde 30'la yüzde 100'e hükmetmek istikrarsızlık getirecek bir sistem. Onun için Türkiye'yi tehlikeye atacak. Bu kadar sıkıntılı, temsileyetin düşük olup yetkinin bu kadar çok olduğu sistem 12 Eylül Anayasasınında çokta gerisinde. Biz 12 Eylül anayasasına karşıyız bir çok maddesi değişti. 12 Eylül'den çok daha geri bir düzenlemeyi 12 Eylül Anayasası yerine koyarak Türkiye'yi, 80 milyonu tehlikeye atıyoruz. Sırf bir kişi hesap vermesin, bütün yetkileri üzerinde toplasın diye. Bu 18 maddenin konuşulması ve bunun halka köy köy, ilçe ilçe, il il anlatılması için bütün Anadolu'ya dağıldık. Bütün Türkiye'ye bunu anlatacağız. Bu konuyu halktan kaçırmak isteselerde bu defolu, çürümüş değişikliği halka göstermek istemeselerde biz halka bunu anlatacağız. Halk bunu gördüğünde ve düşündüğünde 12 Eylül anayasasının çok daha gerisindeki düzenlemeye yüzde 99 hayır diyecektir. Yeter ki biz halka ulaşabilelim, anlatabilelim."

KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'A GELİYOR

Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek hafta Diyarbakır'a geleceğini söyledi. Tümer, "Diyarbakır Güneydoğu'da çok önemli bir merkez. Diyarbakır'dan alacağımız bütün sorunlar, belki bütün Güneydoğu'yu ilgilendiriyor. CHP olarak Diyarbakır'a çok önem veriyoruz" diye konuştu. Tümer, milli iradenin sandığa gerçekten yansımasını istediklerini vurgularken, "Kullanılmayan bir oyun bizim geleceğimize dayatılmasını da kabul edemeyiz. Vatandaşlık görevi olarak bütün vatandaşlarımızı sandığa davet ediyoruz. Hem de sayım sonuclanana kadar son tutanak imzalana kadarda beklemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zülfikar İnönü Tümer Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title