Haberler

CHP'li Sakine Öz, Minik Enes'in Durumunu TBMM'ye Taşıdı

Chp Milletvekili Sakine Öz, Somalı maden şehidi Hayrullah Baygül'ün bakım masraflarının birçoğu devlet tarafından karşılanmayan 4 yaşındaki hasta olan oğlu Enes Baygül'ün yaşadığı sıkıntıyı soru önergesi vererek TBMM'ye taşıdı.

Serebral Palsi (beyin felci) hastası olan oğlu Enes Baygül'ün tedavi masraflarını karşılayabilmek için çalıştığı Soma'daki kömür ocağında, geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 madenci arasındaki 27 yaşındaki Hayrullah Baygül de yer aldı. Eşinin ölümünden ardından 24 yaşındaki Zemine Baygül, şu an 4 yaşındaki oğlu Enes Baygül'ün sağlık masraflarının birçoğunun devlet tarafından karşılanmaması nedeniyle güçlük yaşamaya başladı.

Genç kadının bu çaresizliği gazete ve internet sitelerinde haber alarak yer aldı. CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de Enes Baygül'ün durumunu TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Öz, önergesinde, Soma'da, geçen 13 Mayıs'ta yaşanan facianın ardından, madenci yakınlarının yaşadığı özlük hakları, sağlık ve sosyal güvence sorunlarını iletmesine rağmen ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ne de Sağlık Bakanlığı tarafından mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli düzenlemeler yeterince yapılmadığına dikkati çekti.

Faciada yaşamını yitiren madencilerden Hayrullah Baygül'ün oğlu Enes Baygül'ün bir süredir solunum cihazına bağlı ve burundan beslenerek yaşamını sürdürdüğüne de önergesinde dikkati çeken Milletvekili Öz, "Beyin felci teşhisi konan ve 15 günde bir değiştirilmesi gereken solunum yolunun açık tutulmasını sağlayan trakeostomi kanulü taşıyan çocuğumuzun bu masrafının tamamı devlet tarafından karşılanmamakta, aspirasyon sondasının yarısı ödenmekte. Düzenli kullanılması gereken enjektör, ilaç, eldiven, bez ve mama torbası ise devlet tarafından karşılanmamaktadır. Annemiz, bu temel ihtiyaçları ancak hayırseverlerin yardımıyla karşılayabilmektedir" dedi.

Milletvekili Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan şu sorulara yanıt istedi:

"Bahse konu tedavi sorunları yaşayan Enes Baygül için bakanlığınız devreye girecek midir? E.B.'nin ve Soma maden faciasında yaşamını yitiren tüm madencilerimizin sosyal güvence, sağlık sorunları yaşamaya devam eden yakınları için daha iyi koşullarda tedavi edilmesi ve bakılması için hangi çalışmalar yapılacaktır?" - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Sakine Öz Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title