Haberler

CHP'li Roman Vekil Adayına Edirne'den Tam Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1’inci bölge 5’inci sıra kontenjan milletvekili adayı 37 yaşındaki Özcan Purçu’ya, Edirneli romanlardan destek geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1'inci bölge 5'inci sıra kontenjan milletvekili adayı 37 yaşındaki Özcan Purçu'ya, Edirneli romanlardan destek geldi.

Türkiye Roman Hakları Forumu Dönem Başkanı ve Edirne Roman Derneği Başkan Vekili Bahattin Ulusoy, CHP'nin İzmir'den aday olarak gösterdiği roman Özcan Purçu'nun, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra mutlaka meclise gireceğini söyledi. Ulusoy, 8 Nisan Dünya Roman Günü münasebetiyle, tüm Romanların gününü kutladıklarını belirterek, özel bir günde kendilerini çok mutlu eden bir haber aldıklarını kaydetti. Roman milletvekili adayı Özcan Purçu'yu bütün kalpleriyle desteklediklerini dile getiren Ulusoy, "Bugün çok mutlu bir gün benim için. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nde özellikle bu dönemde bir milletvekili arkadaşımızı mecliste göreceğiz. İzmir'den Özcan Purçu kardeşimiz 5. sırada ve kesinlikle seçilebilecek bir sırada. Ben ülkemizde diğer partilere de aslında buradan bir mesaj vermek istiyorum. Keşke cümlesini kullanmak istemiyorum ama AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde de bir arkadaşımız olsaydı. Yeni Türkiye'den bahsediyoruz, yeni anayasa oluşturulacağından bahsediyoruz, bence mecliste bir roman milletvekilinin olması özellikle 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nde bizim için çok önemli bir adım. Ben buradan Özcan Purçu arkadaşımızı şimdiden tebrik ediyorum. Allah bir zeval vermezse 7 Haziran seçimlerinden sonra kendisini mecliste göreceğiz. Ben tekrar kendisini tebrik ediyorum" dedi.

"ROMANLAR TÜRKİYE GENELİNDE YÜZDE 5'LİK OY ORANINA SAHİP"

Roman vatandaşların, ülke genelinde yüzde 5'lik bir oy dilimine sahip olduğunu hatırlatan Ulusoy, "Oranlamaya vurduğumuzda 80 milyonda 5 milyon aşağı yukarı yüzde iki buçuk gibi bir rakama tekabül ediyor. Oy olarak da Türkiye genelinde yüzde 5 gibi bir oy diliminde olduğumuzu düşünüyorum. Yüzde 5'lik bir oy dilimine 1 milletvekili yeterli mi? Diye soracak olursan bunu ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ama bu yine de bir başlangıçtır" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özcan Purçu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title