Haberler

CHP'li Pektaş, Bir Günde 10 Seçim Ofisi Birden Açtı

Seçim çalışmaları kapsamında bir günde 10 seçim ofisini birden açan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, AK Parti hükümetinin çıkardığı kentsel dönüşüm yasasını eleştirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında bir günde 10 seçim ofisini birden açan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, AK Parti hükümetinin çıkardığı kentsel dönüşüm yasasını eleştirdi. "AKP evlerinize göz dikti" diyen Pekdaş, Konak'ta rantçılara değil, halka hizmet edeceklerini, hiçbir vatandaşın yerinden, evinden edilmeyeceğini söyledi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi saha çalışmalarına hız veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, bir günde 10 seçim ofisini birden açtı. Altısı Gültepe'de olmak üzere Betonyol, Ballıkuyu, İsmetpaşa ve Toros'ta vatandaşlarla kucaklaşan Pekdaş, gittiği her yerde yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Seçim ofislerinin ilkini Betonyol'da açan Pekdaş, burada yaptığı konuşmada AK Parti'ye sert sözlerle yüklendi. 30 Mart'ta AK Parti diktatörlüğüne "dur" denileceğini belirten Pekdaş, AK Partüi'nin İzmir adaylarının sokaklara çıkamadığını söyledi. "İzmir'in hiçbir yerde AKP yok" diyen Pekdaş, "İnsanlar AKP'nin adını bile ağızlarına almıyor. AKP İzmir'de sokağa çıkamayınca kendi adına tetikçi olacak isimler aradı. İçimizden, Cumhuriyet Halk Partisi'nden tetikçiler buldu. Onları halka karşı, onları CHP'ye karşı kullana bileceklerini düşünüyorlar. Ama bu çaba boşa bir çabadır, bu çaba nafiledir. Bizi bölemeyecekler, bizim birliğimizi bozamayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar işe yaramayacak. Bu seçimlerde CHP'nin iktidara giden yolunu Konak'tan açacağız. AKP diktatörlüğünü, AKP iktidarını sandığa gömeceğiz" dedi.

"HALKIN BELEDİYESİ'Nİ KURACAĞIZ"

Betonyol'dan sonra Manavkuyu'ya geçen Pekdaş, burada da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. İzmir'in kalbi Konak'ta unutulan ve hizmet götürülemeyen bir tek yer kalmayacağını dile getiren Pekdaş, 30 Mart'tan sonra her mahalleye eşit hizmet götürme sözü verdi. Halkın belediyesini halkla birlikte kuracaklarını belirten Pekdaş şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın oyun oynayacağı, resim yapacağı, spor yapacağı yerler yapacağız. Kapı kapı gezerek her hemşerimizin, her vatandaşımızın derdini dinleyen bir belediye yaratacağız. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek. Onlar tok uyuyana kadar bize uyku yok. Konak Belediyesi'ndeki şifreli kapıları kıracağız, halkın belediyesi haline getireceğiz. Bunun için birlikte olmaya, çok çalışmaya ihtiyacımız var."

CEMEVİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Gün boyu süren açılışlar sırasında İsmetpaşa Mahallesi'nde davul ve zurna eşliğinde karşılanan Pekdaş, halay çeken vatandaşların arasına girerek birlikte halay da çekti. Seçim ofisini açtıktan sonra yakınlardaki Cemevi'ni de ziyaret eden Pekdaş, vatandaşları dinledi, sorunlarıyla yakından ilgilendi. Pekdaş, Belediye Başkanı seçildikten sonra Konak'ta Cemevi ihtiyacını çözmek için her türlü desteği vereceğini de söyledi.

YÜRÜTMENİN BAŞI YÜRÜTME PEŞİNDE

Daha sonra Gültepe'ye geçen Pekdaş, burada peş peşe altı seçim ofisini birden açtı. Halka seslenen Pekdaş'ın gündeminde ise kentsel dönüşüm yasası vardı. AKP'nin çıkardığı yasayı eleştiren Pekdaş, Konak'ta kentsel dönüşümden çok, yerinde dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Halkı mağdur etmeden, kent yenilemesini başlatacaklarını kaydeden Pekdaş şöyle konuştu:

"Yürütmenin başı AKP, kentsel dönüşüm adı altında, 'Yine yürütürüm. Yandaşlarımla birlikte yürütürüm' diye düşündü. Şehirlerin en değerli bölgelerindeki binalara riskli bina raporu vererek, bina sahiplerinin rızası olmaksızın evlerini yıkabilmeyi mümkün kılan bir yasa çıkardı. Kısacası AKP evlerinize göz dikti. AKP'ye bu yasayı uygulatmamak gerekir. Bizler Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışarak. Belediye yasasında var olduğu gibi, mülk sahipleriyle anlaşarak, bir kentsel yenileme yapacağız. Hep dedik kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm yapmak zorundayız. Biz birlikte çalışırsak buraya hizmet gelir. Sorunları, ihtiyaçları birlikte çözeceğiz. Size bunun sözünü veriyorum."

AYDIN ERTEN'İ UNUTMADI

Konak'taki kentsel yenilemenin hemen olmayacağını, uzun bir zamana yayılacağını da belirten Pekdaş, "Kentsel yenileme hep söylüyorum çok kolay bir sorun değil. Ama bunun için hemen çalışmayı başlatmak gerek. Biz ev sahipleriyle, mülk sahipleriyle uzlaşmak zorundayız. Onlarla el sıkışmak, anlaşarak çözüm bulmak zorundayız. Kısa zamanda çözümler bulacağız. Yol genişletmesi, düğün salonu, spor kompleksleri yapacağız. Çocuklarımız için kreş yapmak, kadınlarımız için semt evleri açacağız. Bunları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte çalışarak yapacağız" dedi. Pekdaş, Gültepe ziyaretinde efsane Belediye Başkanlarından Aydın Erten'in kabrini de ziyaret etti. Erten'in mezarına karanfil bırakan Pekdaş, Aydın Erten'in belediyecilik anlayışını, Konak'ta yaşatacaklarını, O'nun bayrağını daha yukarıya taşıyacaklarının sözünü verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Sema Pekdaş Ak Parti Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title