Haberler

CHP'li Pekşen: Sürmene'deki Çöp Tesisinden Aldıkları Zehirli Sızıntıları Yomra'da Rögarla Denize...

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sürmene ilçesindeki çöp depolama tesisinde biriken sızıntıların tankerlerle alınarak Yomra ilçesinde rögarlara boşaltıldığını öne sürdü.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Sürmene ilçesindeki çöp depolama tesisinde biriken sızıntıların tankerlerle alınarak Yomra ilçesinde rögarlara boşaltıldığını öne sürdü. Pekşen, "Her gün 3 TIR asit, son derece tehlikeli kimyasal atık toplanıyor. TIR'larla alınıyor, Yomra'da rögara boşaltılıyor. Bu Türkiye'nin ayıbı, utancı, insanlık ayıbı ve rezalettir? dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Sürmene ilçesindeki Kutlular Çöp Tesisi'nde biriken atıklardan oluşan sızıntıların tankerlere doldurularak rögarlara boşaltıldığını iddia etti. Bu iddialarla ilgili tanker fotoğrafları gösteren Haluk Pekşen şunları söyledi:

"Sürmene'de Kutlular Çöp tesisi, müthiş bir güzel doğamız olan bölgeye kurulmuş. ÇED raporu alınmış mı alınmamış mı bilmiyorum ama çöp döküm alanı kılıfına uydurulmuş. Çöp depolama sahası fiziki olarak giderek büyümeye başlamış. Çevresi sürekli açılıyor. Sahayı bizzat giderek yerinde gördüm. Emin olun, birkaç dakika daha kalsaydık sağ dönemeyebilirdik. Ağır bir metan gazı tehdidi altındaydık. Evler var orada. İnsanların bir kısmı çöp sahasının yanında yaşamaya çalışıyor. Ölüm tehdidi altındalar. Hiç kimse orada yaşayanlar için bir şeyler yapmıyor."

TEHLİKELİ ATIKLAR YOMRA'DA RÖGARA BOŞALTILIYOR

Çöp sahasında sızıntıları olduğunu anlatan Pekşen, "Arıtma tesisi var ama çalışmıyor. Çalışıyormuş gibi yapıyorlar. Her gün 3 TIR asit, son derece tehlikeli kimyasal atık toplanıyor. TIR'lara alınıyor ve Yomra'da rögara boşaltılıyor. Rögar kapağını kaldırıp çaktırmadan denize boşaltıyorlar. Bu Türkiye'nin ayıbı, utancı, insanlık ayıbı ve rezalettir. Bunu dünyanın her yerine, parlamentoya, Cumhuriyet Savcılığı'na taşıyacağım. Bu nasıl büyük bir katliamdır? Bu ne yüzsüzlük, ne utanmazlık, ne arsızlıktır? Bu nasıl bir cinayettirö diyerek tepkisini dile getirdi.

IŞİD, TÜRKİYE'NİN TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK TEHDİTTİR

Suriye ve çevremizde yaşanan terör olaylarına da değinin ve Türkiye'nin bu konudaki politikalarını eleştiren Pekşen, İŞİD terör örgütünün bölge ve ülke için önemli tehdit olduğunun altını çizdı. CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, "Orada fiilen bir İŞİD devleti var. Peki, nasıl oluyor? Rusya, İran, Fransa, Çin, Türkiye, Suriye bu devletle savaşıyor. Almanlar, Fransızlar bombalıyor. Bombalamayan yok. Dünyanın tüm süper güçleri bombalıyorlar ama hala daha varlar. Orta Doğu dünyanın bundan sonraki ekonomisinin kilididir. Orada savaş hiç bitmez, bitmeyecek de. Suriye'deki İŞİD devleti, Türkiye ve Karadeniz için en büyük tehdittir. İŞİD'in bazı Kur'an kurslarına finansman sağladığı söyleniyor. Dünya bunu konuşuyor. Karadeniz'de çok ciddi iddialar var buna ilişkin. Bu Türkiye'nin tarihindeki en büyük tehdittir" diyerek sözlerini noktaladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Pekşen Trabzon Sürmene Yomra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title