Haberler

CHP'li Pekdaş'tan Objektif Medya Yorumu

CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş, “ Medya’nın asıl görevi eleştirmektir.

CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş, " Medya'nın asıl görevi eleştirmektir. Ancak bunu yandaşlık karşıtlık üzerinden değil objektif bir çalışma içinde olmalıdır" dedi.

CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş seçim çalışmaları kapsamında İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Medyanın eleştirel bakış açısıyla gerçeklere ayna tutması gerektiğini bunu da karşıtlık ya da yandaşlık anlayışı içerisinde değil objektif olarak sunması gerektiğini dile getirdi. Coğrafi konumu, nüfusu, tarihi ve kültürel özellikleri açısından yerel ve ulusal medya kuruluşları için İzmir'in önemli bir potansiyel olduğunu söyleyen Pekdaş; "Yerel yönetimlerle medyanın çok sağlıklı ilişkisinin olması lazım. Biz de eleştiri kültürü de çok gelişmiş değil medyanın asıl görevi de aslında eleştirmektir. Gerçeği bir ayna tutmaktır. Bunları da medyanın tutuğu ayna sayesinde öğrenebilirsiniz. Bu anlamda sağlıklı bir ilişkiye ihtiyacımız var. Yandaşlık karşıtlık üzerinden değil objektif bir çalışma içinde olmalıdır" dedi.

"ELEŞTİRİ HAKARETE VARMAMALI"

Medyanın eleştirel bakış açısının toplumun kalkınması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Pekdaş eleştiri üslubunun zaman zaman hakarete vardığını hatırlattı. Pekdaş şöyle konuştu: "Biz hep zayıf not aldığımız öğretmenlerin derslerini çalışırız. Eleştirilmek iyi bir şeydir fakat biz de onu hakaret gibi algılayanlar var eleştiriyi hakaret gibi yapanlar da var. Medyanın eleştirel bakış açısı halk ve ülke için çok önemli. Eksik yaptığımızı da görürüz yanlış yaptığınız işi görürsünüz iyi işiniz nedir onu görürsünüz iyi işlere devam etmeyi düşünürsünüz."

"TÜRKİYE'DE TEK METROPOL OLMAZ"

Türkiye'de metropol kent sayısının arttırılması gerektiğini bunun için de yerel yönetimlerin ve medyanın sağlıklı iletişim kurmaları gerektiğini söyledi. Pekdaş şöyle konuştu: "Türkiye gibi bir ülkede tek bir metropol olmaz. Yetişmiş bir sürü insan İstanbul'a gidiyorlar. 'Biz İstanbul'a kaçırıyoruz' diye düşünüyoruz o insanları İzmir'de tutmak da haksızlık. Burada olması gereken Türkiye gibi bir ülkede tek metropolden değil daha çok çekim merkezinin olduğu şehirler yaratmak gerekiyor. İş yapan insan o işi daha çok göstermek, kaliteli ve daha üst boyutta yapmak ister. Sadece maddi de değil hitap ettiği kitleler için de mesleki tatminlik ister. İnsanların mesleki tatminlikleri de önemli. O yüzden İzmir'de bizim daha farklı bir strateji izlememiz gerekir."

"İNSANA DOKUNAN YERDE GÖREV YAPIYORUZ"

İlçe belediyelerinin asli görevlerinin kaliteli hizmet üretmek olduğunu aktaran Pekdaş vatandaşın çılgın projelere değil kentte yaşamanın tüm olanaklarının kendilerine sunulması gerektiğini açıkladı. Pekdaş şunları söyledi: "İlçe belediyelerinin asli görevleri vardır. En önde gelen asli görevlerinizi itinalı ve en kaliteli biçimde insana saygı içinde gerçekleştirmeniz gerekiyor. Biz hep çılgın projeler peşinden koşarken asli görevlerimizi unutabiliyoruz. Bizim kanunla verilmiş başka görevlerimiz var. İnsanların sıkıntılarına çözüm üreten, bir organ olmak nedeniyle bir asli görevlerimiz var. İnsanlar insan olarak değerli olarak kaliteli olarak saygı görmek ister.

Onların uçuk kaçık çılgın projelere ihtiyacı yok. Onlar bugünlerini çok değerli kılmak istiyorlar. Kentte yaşamanın tüm olanaklarının onlara sunulması gerekiyor. Elbette kente karşı da borçlarımız var. Sürdürülebilir bir belediyeciliği yaratmaktan geçiyor. Bu kentte öncelikle var olan değerleri korumak gerekiyor. Bu şehrin tarihsel kültürel dokusunun zenginliğini oluşturan bütün alanları bizi korumamız lazım. Çılgın projelerle onları heba etmemek değil. Bütün o tarihin kültürel mirasın ortaya çıkmasını sağlamamız gerekiyor. Bu şehri dünya değişiyor yaşamı kolaylaştıracak başka tedbirleri de almamız lazım.İlçe belediyesi kendi asli görevleri diğer kurumlarla büyükşehirle genel müdürlüklerle bakanlıkla koordinasyonlu şekilde gerçekleştirmelidir. Biz insana dokunan yerde görev yapıyoruz. İnsanların talepleri olan yerdeyiz. " - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Türkiye İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title