Haberler

CHP'li Pavey'e Hdp'lilerden Protesto

1980 yılında meydana gelen Çorum olaylarında hayatını kaybedenler düzenlenen törenle anıldı.

1980 yılında meydana gelen Çorum olaylarında hayatını kaybedenler düzenlenen törenle anıldı. Anma programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, konuşma yapmak için çıktığı sahnede bir grup tarafından protesto edildi.

Anma etkinlikleri kapsamında Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür ve Eğitim Vakfı Çorum Şubesi önünden Hürriyet meydanına kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, Çorum Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy ve vatandaşlar katıldı.

Hürriyet meydanındaki anma programında CHP'li Pavey konuşması için kürsüye davet edildi. Pavey'in davetiyle birlikte Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, "Dersimin hesabı sorulmalı" diye slogan atmaya başladı. Pavey konuşmasına devam ederken slogan atmaya devam eden gruba CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve vatandaşlar tarafından tepki gösterildi. Vatandaşlar tarafından protestocular alan dışına çıkarılırken, Pavey de konuşmasını kısa tutarak kürsüden indi.

HDP İl Başkanı Abdulkadir Yıldız, "Dersim'de en az 15 bin kişinin katili o dönemdeki CHP hükümetidir. 15 bin Alevi CHP hükümeti tarafından Dersim'de hunharca çocuk demeden kadın demeden süngülerle katledilmiştir. Bugün CHP halen Alevilerden özür dilememiştir. Alevilerden özür dilemeyen CHP bugün Alevilere yapılan bir katliamın anmasına katılamaz önce CHP elindeki kanı silmeli. Alevilerden Dersim katliamı nedeniyle özür dilemeli. Tüm Alevilere sesleniyoruz CHP, Dersim ile ilgili özür dilemediği müddetçe tepkilerini ortaya koysunlar" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Şafak Pavey Çorum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Riya:

pkk nın öldürdüğü asker,bebek,kadın, çocuk ,polis sayısı ne kadar?Göz boyama ile olmaz bu iş.. Yeni bir takdik..pkk-bdp batıda anadoluda hdp olarak adını değiştirmiş..Doğuda bdp ,ama batıda hdp olmuş..oy almak için..Peki bdp kaç yıldır mecliste Aleviler için ne yaptı? Hiç bir şey..ha bdp ha hdp ne değişir? bdp kürtlerin ancak yüzde yirmisinden oy alıyor.Bir de tuhaf bir durum var..Samimi olarak soruyorum.Alevi katliamları güneydoğunun kürt illerinin hangisinde anıldı? Hiç birinde..Bakın daha üç ay önce Diyarbakır cemevi iki defa taşlı ve sopalı saldırıya uğradı. BDP bu saldııları kınamadı bile..Ne Tunceli bdp teşkilatı ne Tunceli nin bdp li belediyesi bu Diyarbakır cemevine yapılan aşağılık saldırıyı kınamadı.Bakın kimlikler üzerinden değil,değerler üzerinden yani insani değerler üzerinden siyaset yapılmalı..Kürt ırkçılığı ve milliytçiliği yapmak bu ülkeye bir yarar getirmez.

1
1
yanıtYanıtla
Doğrucu Davutkad@hotmai.com:

bdp adını hdp yapsa ne olur yapmasa ne olur..Bdp bugün kürt milliyetçisi ve ırkçısı bir parti..Bdp nin bu ırkçı gerici şiddet içeren yapısı değişmez ki..Dağda pkk şehirlerdeki uzantısı bdp..bdp demokrat olamadı..bdp bu ülkedeki halkları bırakın kucaklamayı hepsine düşman oldu..Çünkü milliyetçi ideoloji bdp nin ruhunu ve gıdasını oluşturur.bdp kürtler dışında bu ülkede ezilen halkları ve inançları hiç savunmadı.Bdp nin amentüsü ''kürt milliyetçiliği''dir..Milliyetçi ve ırkçılığın ne kadar kötü bir ideoloji olduğunu söylemeye bile gerek yok..

yanıt0
yanıt0
özgür dersim:

yasasin h d p her zaman yaninizda yiz

1
0
yanıtYanıtla
dersim:

hazir konu corumken corumda halki katleden mhp ile ittifak yapan chp nin orada olmasi icler acisi bir durumdur. bu ùlkedeki dùzen partileri chp dersim, kocgiri, agri,zilan ve daha bircok kùrt ve alevi onbinlerce sivili katlettirmistir. mhp corum, maras, malatya katliamlari ve yillaryili bircok alevi devrimciyi katleden irkci bir cete teskilatidir. akp azili alevi dusmani ve sivas olayinda katliamin bas aktorùdùr. hdp yi olusturan bilesenler ise alevilere karsi kardeslik ve esit yurttaslik talebini savunan en tutarli, en dostane harekettir. kùrtlerin ozgùrlùk talebini savunmasi onu milliyetci yapmaz. turkiyede milyonlarca kùrt alevisi var ve inancimiz kadar dilimizde onemlidir. bazi alevilerin fasist bir devlette demokrasi ve esit yurttaslik mucadelesi veren bir halka bu kadar kin beslemesi aslinda kimin fasistlestiginin en acik resmidir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title