Haberler

CHP'li Öztürk Yılmaz: Türkiye'nin Tek Adam Rejimine Dönüştürülmesini Kabul Etmeyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, " Türkiye'nin tek adam rejimine dönüştürülmesini kabul etmeyiz" dedi.

Ardahan'ın Hanak İlçesi'ne bağlı Koyunpınar köyünde düzenlenen Cemevi açılışına katılan Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin demokratik karakterinin, demokratik sisteminin hiçbir suretle 'Tek adam' rejimine dönüştürülmesini kabul etmeyeceklerini söyledi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Türkiye'nin bir meselesidir. Türkiye'nin bu meselesine tüm halk sahip çıkacaktır. Buradaki mücadeleyi, bayraktarlığını Türk halkı yapacaktır. Buradaki halk, öğretmenler doktorlar ve Türkiye'ye gönül vermiş sıradan insanlar yapacaktır. Bu dayatılan sistemi biz, yapılacak olan referandumda sandığa gömmek zorundayız. Eğer bunu başaramazsak Türkiye'deki demokratik sitem çöpe atılacak demektir. Önümüzde bir seçenek var, Türkiye'den mi yanayız, demokrasiden mi yanayız, yoksa Tek adamlık rejiminden ve diktatörlükten mi yanayız. Elbette Türkiye, demokrasinin tadına alışmış bir ülkedir. Türkiye inişli çıkışlıda olsa yıllardır demokratik kültüre alışmış bir ülkedir." Referandumda korkutma ve sindirme politikası ile devlet imkanlarının kullanılabileceğine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Referanduma giden süreçte, daha önceki seçim kampanyalarında gördüğümüz gibi devlet bütün imkanlarını bir siyasi partinin emrine nasıl sunduysa, şimdi de insanların akıllarını çelebilmek için, insanların fakirliğinden, yoksulluğundan, işsizliğinden yararlanıp bazı imkanlar sunabilir. Bu şu anlama geliyor, benim fikrim yetmiyor sizi ikna etmeye, imkanlarımızla sizi ikna edeceğim. Türkiye'nin altı oyulurken, rejimin altı oyulurken, demokrasi çöpe atılırken, insanların böyle kurnazlıklarla size sunduğu her ne imkan varsa alın çöpe atın. İkinci husus ise bir sindirme ve korkutma operasyonu devam ediyor. Bu dönem AKP'nin seçmeni ikna edebilmek için baskı uyguladığı bir dönem olabilir. Size şunu söyleyeyim korkuyu yok edin. Korku ile yaşamayı reddedin. Bu Cumhuriyeti kuranlar nasıl savaş verdiyseler, bizlerde demokratik bir savaşla bunu kazanalım. Biz namusumuzu korumak için bunu yapalım. Demokrasi ve cumhuriyet bizim namusumuzdur." - Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardahan Türkiye Hanak Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title