Haberler

CHP'li Öztürk'ten Akkuyu Nükleer Santrali Sorusu

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a, Mersin’de daha önce hiç denenmemiş WWER-1200 modeli ile yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nde meydana gelebilecek patlama ya da sızıntıdaki olası ölümlerden kimlerin sorumlu olacağını açıklamasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, Mersin'de daha önce hiç denenmemiş WWER-1200 modeli ile yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali'nde meydana gelebilecek patlama ya da sızıntıdaki olası ölümlerden kimlerin sorumlu olacağını açıklamasını istedi.

Daha önce de Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin 20'yi aşkın soru önergesi veren Öztürk, Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılması planlanan nükleer santrali bir kez daha TBMM gündemine taşıdı. Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, son iddiaları gündeme getirdi. Yıldız'a, ellerinde Rusya'nın Akkuyu'da yapacağı nükleer enerji santralinin planı, projesi, maketi gibi dokümanların olup olmadığını soran Öztürk, şu soruların da yanıtlanmasını istedi:

"Bakanlığınız personelinden, Akkuyu'da yapılacak olan nükleer enerji santraline örnek diyerek, Rusya'nın Sibirya yakınlarında bir nükleer santral tesisine gezi için kimler gitmiştir? Sibirya'da örnek olsun diyerek gezilmesi planlanan nükleer enerji santralinin çok büyük bir bölümünün gizlilik gerekçesi ile gezdirilmediği, inceletilmediği doğru mudur? Doğru ise incelemediğiniz, ne olduğunu bilmediğiniz bir tesisin ülkemize kurulmasına müsaade edilmesindeki gerekçeler nelerdir? Ne olduğunu bilmediğiniz, denenmemiş, dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan WWER- 1200 modeli denilen, adeta ülkemizin altına yerleştirilmiş bir bomba gibi görünen bu nükleer enerji santralinde meydana gelebilecek patlama ya da sızıntı sonucu hayatını kaybeden insanlardan kim ya da kimler sorumlu olacaktır?" - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Rıza Öztürk Gülnar Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title