Haberler

CHP'li Öztunç: Davutoğlu, Başbakancılık Oynuyor

Chp Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, "Eğer hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan ise sayın Ahmet Davutoğlu ne iş yapar? Nedir senin görevin?

Chp Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, "Eğer hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan ise sayın Ahmet Davutoğlu ne iş yapar? Nedir senin görevin? Başbakancılık oynuyor. Yıldırım Akbulut'un iradesi daha kuvvetliydi" dedi.

CHP Parti Meclis üyesi Ali Öztunç ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, partilerinin Bartın İl Teşkilatını ziyaret etti. Basın toplantısında konuşan Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Cumhurbaşkanı aklını fikrini başkanlıkla bozmuş. Sabah kalkıyor Başkanlık, akşam yatıyor Başkanlık. Ankara'da Başkanlık, Afrika'da Başkanlık, her yerde Başkanlık hayali kuruyor. Bunun için de Türkiye'de inanılmaz şeyler oluyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anayasa Mahkmesi'ne yönelik eleştirisini değerlendiren Öztunç, "AKP'nin kapatılma davası vardı. O davada aynı Anayasa Mahkemesi çıktı, reddetti. Kapatmayı reddetti. O zaman Anayasa Mahkemesi çok iyiydi. Şimdi verdiği karar nedeniyle 'tu kaka' oldu. Yandaş medyada yazılanları görüyorsunuz. Utanmasalar, Anayasa Mahkemesi üyelerine tek tek 'paralelci', 'cemaatçi' diyecekler. İşine gelince güzel, işine gelmeyince kötü. Hukuku tanımamanın bir başka yöntemidir bu. Anayasa Mahkemesinin verdiği Anayasaya uygun bir karardır" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da eleştiren Öztunç,  şöyle dedi:

"Adalet Bakanı'nın görevi adaleti yürütmekle görevlidir. Çıkıyor 'Yetki gaspı yapılıyor' diyor. Aslında onun istifa etmesi gerekir. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Cumhurbaşkanı kişisel görüşlerini yansıttı' diyor. Sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Afrika'dan açıklama yapıyor. 'Olur mu, ne kişisel görüşü, devletin ve hükümetin başı olarak konuştu' diyor. Şimdi ben merak ediyorum. Eğer hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan ise sayın Ahmet Davutoğlu ne iş yapar? Nedir senin görevin? Başbakancılık oynuyor. Yıldırım Akbulut'un iradesi daha kuvvetliydi. Emine Hanım da '90 yıllık enkazı kaldırdık' diyor. Cumhuriyet olmasaydı Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi olamazdı. O sarayda oturamazdı, lüks hayat yaşayamazdı. 90 yıllık enkaz yok ama 14 yıllık bir enkaz var. Bu süreci bitirmek bizim boynumuzun borcudur. Daha çok vatandaşlarımıza giderek, bu gerçekleri anlatmamız gerekir." - Bartın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Chp Parti Meclisi Yıldırım Akbulut Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title