Haberler

CHP'li Öztrak'tan Ak Partili Zorlu'ya: Siz Tayyip Erdoğan'ın Sürüsü Olabilirsiniz

Chp Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 'Yöneticilik istidadı itibariyle bir çobanla Başbakan arasında çok bir fark yoktur.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 'Yöneticilik istidadı itibariyle bir çobanla Başbakan arasında çok bir fark yoktur. Biri sürü yönetiyor, diğeri halkı yönetiyor' diyen Ak Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu'yu sert bir dille eleştirdi. Öztrak, "Siz partide sürü olabilirsiniz. Siz Tayyip Erdoğan'ın sürüsü olabilirsiniz ama kusura bakmayın Türk Milleti'ne sürü demeye kimsenin hakkı yoktur. Türk Milleti sürü olmadığını seçimlerde gösterir" dedi.

Başkanlığını yaptığı bir grup CHP milletvekiliyle Mersin'e iş dünyası, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle temaslarda bulunmak için gelen Faik Öztrak, parti binasında açıklama yaptı. Öztrak, ülkenin çok kötü yönetildiğini, Ortadoğu'da yaşananların üzerine hükümetin mezhepçi yaklaşımı ile benzin döktüğünü ve bunun ekonomik olarak Türkiye'yi çok etkilediğini söyledi. Ak Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu'nun 'Çobanla Başbakan arasında fark yoktur' sözlerine de değinen Öztrak şunları söyledi:

"Bu yaklaşım içinde bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu yaklaşım içinde yönetmeye kalkarsanız sivil toplum örgütlerini susturmaya çalışırsınız. Yukarıda tek bir adam, bana artık anayasanın çizdiği sınırlar içinde Cumhurbaşkanlığı yetmiyor, ben Başbakanlığı da istiyorum, Ekonomi Bakanlığı'nı, BDDK Başkanlığı'nı, Merkez Bankası Başkanlığı'nı da istiyorum demeye başlar. Çoban sürü benzetmesini Türk halkına uygulamaya kalkarsanız -ki Türkiye'de başkanlık sistemi ile istedikleri bu- iş diktatörlüğe gider. Bu milleti aşağılamaları son bulmalıdır. Ne demek Türk milletine 'Sürü' demek. Siz partide sürü olabilirsiniz. Siz Tayyip Erdoğan'ın sürüsü olabilirsiniz ama kusura bakmayın Türk milletine sürü demeye kimsenin hakkı yoktur. Türk milleti sürü olmadığını seçimlerde gösterir. Bölgenin yeniden bir fırsat coğrafyası haline gelmesi, bu hükümetin işbaşından ayrılmasına bağlı."

CHP heyeti daha sonra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, TMOOB, Yenişehir ve Mezitli Belediyesi, Mersin Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, Mersin Ticaret Borsası, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası'nı ziyaret etmek için partiden ayrıldı. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Faik Öztrak Cem Zorlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

EfruzmobilWeb@haberler.com:

Chp ye oy verecek kadar eşek olacağıma,Ak Partiye oy verip koyun olurum.

1
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title