Haberler

CHP'li Öztrak: CHP'nin İktidara Yürüyüş Kurultayıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "CHP yönetimi demokrasinin gerekli kıldığı partinin içindeki denetim ve denge mekanizmalarını çalıştırmaktan hiçbir zaman kaçınmamıştır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "CHP yönetimi demokrasinin gerekli kıldığı partinin içindeki denetim ve denge mekanizmalarını çalıştırmaktan hiçbir zaman kaçınmamıştır. Bu kurultay CHP'nin iktidara yürüyüş kurultayıdır. Bu kurultay iktidar kurultayı olacaktır" dedi.

-"DAHA İLK GÜNDEN GÖMLEĞİNİN DÜĞMESİNİ YANLIŞ İLİKLEMİŞ OLACAKTIR"-

Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanının seçimine ilişkin YSK kararının Resmi Gazete' de yayımlandığı an Erdoğan'ın Meclis üyeliğinin sona ereceğini başbakanlık makamının da boşalacağını belirterek, "Anayasa'nın açık hükümlerine rağmen, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiği açıklandıktan sonra, devir teslime kadar başbakanlığı bırakmam, partimi de ben dizayn ederim, Bakanlar Kurulunu da ben atarım derse, daha ilk günden gömleğinin düğmesini yanlış iliklemiş olacaktır" dedi.

-"TAYYİP ERDOĞAN MUHİPLERİ DERNEĞİ"-

Seçilen cumhurbaşkanının tüm gücüyle partisini dizayn edeceğini iddia eden Öztrak, "Gençleştirme operasyonu gibi bir operasyonla ortaya çıktı ama gençleştirme operasyonunun aslında AKP'yi tam bir Tayyip Erdoğan muhipleri derneği haline getirme operasyonu olduğu açık bir biçimde görüldü. 3 dönem gerekçesiyle en yakın arkadaşlarını giderek itibarsızlaştırmaya çalıştığı ve bunları tasfiye edeceği de anlaşıldı. Öyle görünüyor ki Tayyip Erdoğan için vefa İstanbul'da sadece bir semtin adı. Tayyip Erdoğan oraya sırtındaki kirli bagajı temizlemeden çıkmayı göze aldı. Şimdi tecrübeli siyasetçi arkadaşlarının o bagajın taşınmasına destek olması konusunda tereddüt içinde olduklarını anlamış vaziyette. Onun için kendisine en fazla inançlı olan en fazla bağlı olan kitleyi gençleştirme operasyonu adı altında partinin başına geçirip ondan sonra yukarı çıkmayı düşünüyor" dedi.

-"DEVLET ELİYLE BANKA BATIRILDIĞI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"-

Bank Asya konusundaki soruya Öztrak, "Siyaseten devlet eliyle banka batırıldığı bir dönemden geçiyoruz" yanıtını verdi.

-"BU KURULTAY CHP'NİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞ KURULTAYIDIR"-

Bir soru üzerine Öztrak, "Dün CHP Genel Başkanı kurultay yapılacağını açıkladı. Bunda şaşılacak bir şey yok. Şu anda CHP yönetimi demokrasinin gerekli kıldığı partinin içindeki denetim ve denge mekanizmalarını çalıştırmaktan hiçbir zaman kaçınmamıştır. Bu denetim ve denge mekanizmaları çalışacaktır. Biz burada normal bir süreç içinde Genel Başkanımız da açıkladı kurultayımızı yapacağız. Büyük bir olgunluk içinde bunu yapmamız lazım. Bu kurultay CHP'nin iktidara yürüyüş kurultayıdır. Benim beklentim bu kurultayda CHP'yi iktidara taşıyacak projelerin, programların ön plana çıkmasıdır. Bu kurultay iktidar kurultayı olacaktır. Bu mücadele yapılırken de "sen onu yaptım ben bunu yaptım' bu tür eleştirilerin içine girip de partinin yıpratılmasını da doğru bulmadığımı ifade edeyim" yanıtını verdi.

Bir soru üzerine Öztrak, "Bir tanesini batırıp gerekli önlemleri almadan mevduatını geri ödeyemez hale sokarsanız diğer bankalarda da sıkıntı ihtimali belirebilir. Türkiye'de bir banka ben mevduatımı çekmeye gittiğimde benim mevduatımı ödeyemiyorsa diğer bankalarda da sorun var diye gavurların bankaya koşmak dedikleri bankalara ciddi saldırılar ortaya çıkabilir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Faik Öztrak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title