Haberler

CHP'li Özkoç: Cumhuriyetin Önüne Başka İsim Koymak İstiyorlar

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, rejimin değiştirilmek istenildiğini savunarak, "2023 planında şu var, cumhuriyetin önüne başka bir isim koymak.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, rejimin değiştirilmek istenildiğini savunarak, "2023 planında şu var, cumhuriyetin önüne başka bir isim koymak. Onlar tek bir şeye kilitlenmişler. Cumhuriyetin içini boşaltıp başka bir cumhuriyete dönüştürmek istiyorlar" dedi.

Düzce'nin Akçakoca ilçesi'nde partisinin ilçe örgütünü ziyaret eden Özkoç, cumhuriyetin önüne başka bir isim koyulmak istenildiğini iddia ederek, "Değiştirmek istedikler şey rejim. Ortada 2023 planında şu var, cumhuriyetin önüne başka bir isim koymak. Cumhuriyetle derdimiz yoktur diyorlar ama cumhuriyetin önüne başka bir isim getirmek istiyorlar. O ismi 2023 hedefi olarak koydukları için Türkiye'de insanlar aç kalıyormuş, yoksullaşıyormuş, Türkiye'de üretim durmuş, dünya pazarıyla ilişkisi kopmuş, Türkiye'de artık hukukun üstünlüğü ortadan kalkmış, yatırımcılar yatırm yapmıyorlar bunların hiç birisinin onlar için önemi yok. Onlar tek bir şeye kilitlenmişler. Cumhuriyetin içini boşaltıp başka bir cumhuriyete dönüştürmek istiyorlar" diye konuştu.

94 yıl önce dünyaya ilan edilen cumhuriyetle yönetilmek istediklerini ifade eden Özkoç, şunları söyledi:

"Herkes şunu çok iyi bilsin. Suriye'de seçimlerde yüzde 90 aynı baştaki kişi kazanıyordu ama millet iradesini yansıtmıyor. Irak'da da seçimler oluyordu Saddam kazanıyordu ama millet iradesini yansıtmıyordu. Almanya'da bir dönem seçimler oldu, yüzde 99 Hitler kazandı  ama o millet iradesini yansıtmadı ve tarihe acı bir sayfa olarak geçti. Allah bize daha ne kadar musumet gösterecek. Amerika, Irak'a girerken nükleer silah var diye girdi. Şimdi artık Irak diye bir devlet yok. Libya ve Mısır'da da aynısı oldu. Şimdi o zamanlarda 'Ben bu projenin eş başkanıyım' diyenler hiç o konudan bahsetmiyor. Tek istenilen bir şey var. Onlar Irak, Suriye gibi olmak istiyorlar biz istemiyoruz. Buna karşı bir direniş gösteriyoruz. Biz önüne ve arkasına hiç birşey konulmadan 94 yıl önce tüm dünyaya ilan ettiğimiz cumhuriyetle yönetilmek istiyoruz."

- Zce

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engin Özkoç Sakarya Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title