Haberler

CHP'li Özel: Urla Villalarının Yıkımı İçin Gerekçeli Karar Bekleniyor

Chp Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli Köyü'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu'ndaki villaların yıkım kararı konusunda mahkemenin gerekçeli kararı yazmasını beklediklerini söyledi.

Chp Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli Köyü'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu'ndaki villaların yıkım kararı konusunda mahkemenin gerekçeli kararı yazmasını beklediklerini söyledi. Özel, gecikmeyi 'manidar' bulduklarını vurguladı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti.

İzmir'in Urla İlçesi'nde, İl Özel İdaresi'nin kapatılması üzerine belediyeye devredilen 74 evin, Kıyı Kanunu'na uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılması üzerine Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki evinin önünde eylem yapmıştı. Sorunu yerinde inceleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Balıklıova barakalarının yıkımının iktidar tarafından Urla villalarıyla ilişkilendirerek bir istismar alanı haline getirildiğini öne sürdü.

'URLA VİLLALARINDA GEREKÇELİ KARAR BEKLENİYOR'

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli Köyü'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu'ndaki villaların yıkım kararı konusunda mahkemenin gerekçeli kararı yazmasını beklediklerini belirten. Özel, gecikmeyi 'manidar' bulduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Yıkım kararı var. Ancak hala gerekçeli karar mahkeme tarafından yazılmadı. Avukatın eline geçtiğinde bu doğrultuda yazı yazılacak gereğinin yapılması için. Yıkım için aşamalar sürdürülecek. Kamuoyunda Urla Villaları olarak bilinen, Sayın Cumhurbaşkanı'nın da iki evinin olduğu, zaman zaman kendisinin de geldiği ama son zamanlarda oradaki hukuki haksızlığın ortaya çıkmasıyla el ayak çektiği bu villalarda benzer bir hukuka uymayı, şeffaflığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden de bekliyoruz. Orada da bütün hukuki yollar tükendi ve yıkım kararı verildi. Burada yapılması gereken iş bakanlığın tebligatı sonrası yıkım yapılması. Bununla ilgili valilikten bir ödenek yollanıyor. Geçmişte de ihale açılmıştı. Oradaki yıkım ihalesini kimsenin gözüne göstermeden yapmayı başaran o günkü kaymakamın bugün iktidar partisi tarafından vali olarak ödüllendirdiğini biliyoruz. Yargı kararına uyulmasını bekliyoruz. Gerekçeli kararın taraflara verilmesi lazım, gecikme manidardır. Takip ediyoruz. Yıkım konusunda ödenek tahsisi yapılacak ama bu kez Urla Belediye Başkanımız yıkacak kimseyi bulamama ihtimaline karşı belediye bu yıkımın yerine gelmesi adına ilgili il müdürlüğüne yardımda bulunacağını bildirdi. Belediyemiz kamuya ait olan bu alandaki işgalin kalkması için üzerine düşeni yapacak." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Özel İzmir Urla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title