Haberler

CHP'li Özel: Geldiğimiz Nokta Bir Sosyal İnfial Noktasıdır

Chp Grup Başkanvekili Özgür Özel Karaman'daki küçük çocuklara tecavüz olayını hatırlatarak, "Bugün geldiğimiz nokta bir sosyal infial noktasıdır. Geldiğimiz nokta 'Nasıl oluyor da küçücük çocukların başına gözlerin görmediği yerlerde bunlar geliyor' noktasıdır" dedi.

Burdur Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Fakir Baykurt Kavşağı törenle açıldı. Törene, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Antalya'nın Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, yazar Fakir Baykurt'un kızı Işık Baykurt ile Fakir Baykurt Kültür ve Sanat Derneği (Fakir-Der) üyeleri ve Burdurlular katıldı.

'VİCDAN HESAPLAŞMASINA SEVK EDİYOR'

Açılışta konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Karaman'da yaşanan olayı hatırlatarak, Türkiye'de bugün insanların aldıkları kötü haberler, kötü giden her şey ve bunun sebepleri üzerine kafa yorduğunu kaydetti. Özel, "Karaman'da yaşanan feci olay hepimizi eğitim, öğretim, küçük çocuklar, onlarla ilgili devletin sorumlulukları ve onların başına gelen olayların son dönemdeki artışıyla ilgili bir vicdan hesaplaşmasına, kendi kendimize bu konuyu düşünmeye sevk ediyor" dedi.

TOPLUM ZORLA İÇİNE KAPATILIYOR

Devletin laik yapısı gereği tüm dinlere, tüm mezheplere, tüm inançlara hem eşit hizmet veriyor olması, hem de onların yaşanmasını kolaylaştırıcı olması gerektiğini kaydeden Özgür Özel, "Ama birileri Fakir Baykurt'u değil de başkalarını okuyup, dininin ve kininin sahibi dindar ve kindar nesil yetiştirmek için devletin sorumluluklarını bir kenara bırakıp ilkokul, ortaokuldaki çocuklara yurt açma sorumluluğu görevinin ve yetkisinin sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nda olduğu gerçeğini unutup, bir takım illegal kurs ve evlere göz yumdukça, toplumu zorla içine kapattıkça, kendilerince 'muhafazakarlaştırayım' derken aslında karanlığa doğru gömdükçe Türkiye'de bir şeyler artmaya başladı" diye konuştu.

ÇAĞDAŞLAŞMADAN BAŞKA SIĞINILACAK LİMAN YOK

Bilimin 'Açık bir toplumda yaşamıyorsanız uyuşturucu kullanımı, çocuğa karşı istismar ve kadına şiddet artar' dediğine işaret eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şöyle dedi:

"Yaşadığımız son 10- 15 yılda rakamlar gösteriyor ki kimisi yüzde 700 artmış, kimisi yüzde 1400 artmış. Demek ki doğru gitmeyen bir şeyler var. Demek ki birilerinin yaptığının yerine bizler bilime, çağdaşlaşmaya ve eğitime, öğretime açık topluma önem vermek durumundayız. Bir değişim olacaksa o değişimin akılla, usla, bilimle desteklenmesi gerekir. Siz kendi inandığınız bir yaşam biçimine doğru toplumu baskıyla, bir takım manipülasyon ve zorlamalarla dönüştürmeye çalışırsanız bir taraftan bir şeyler patlar. Bugün geldiğimiz nokta bir sosyal infial noktasıdır. Geldiğimiz nokta 'Nasıl oluyor da küçücük çocukların başına gözlerin görmediği yerlerde bunlar geliyor' noktasıdır. Bu noktada hepimizin üzerine ciddi sorumluluklar düşüyor. Peki bu konuda önümüzü ne aydınlatmalı, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin önünü, 1940'larda çıkan Köy Enstitüleri Kanunu ve 1954'e kadar yetiştirdiği ve elinde aydınlanma meşalesi olan 18 bin öğretmen nasıl bilimle sanatla eğitimle aydınlattıysa bugün Türkiye'nin eğitimden, bilimden ve çağdaşlaşma ülküsünden başka sığınacak limanı, yürüyecek yolu yoktur."

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de göreve geldiklerinde kavşağın bakımsız halde olduğunu belirterek, 'Bu bizim Fakir'imize yakışmıyor' düşüncesiyle yeniden düzenleme yaptıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından kavşakta yapılan düzenlemeler ve ortasına konulan Fakir Baykurt büstü törenle açıldı. Fakir Baykurt'un kızı Işık Baykurt, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

- Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fakir Baykurt Özgür Özel Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title